Herald показа концепцията Brute 500 на Motorcycle Live Herald показа концепцията Brute 500 на Motorcycle Live

По време на изложението Motorcycle Live във Великобритания бе показан новият концептуален модел Brute 500. Той е дело на компанията за малки мотоциклети Herald, базирана в Кембридшиър. Това най-вероятно ще бъде е първият мотоциклет на фирмата, построен във Великобритания.

Машината е проектирана, разработена и сглобена в Обединеното кралство, като има едноцилиндров 499-кубиков четиритактов двигател. Той е направен от азиатските партньори на компанията и има мощност от 45 к.с. и е комплектован с 6-степенна механична скоростна кутия. Така мотоциклетът може да бъде каран от ездачи с категория A2.

Моторът има и регулируемо предно и задно окачване, а задният амортисьор използва уникална система с плаваща връзка. Цялата рамка, изпускателната система, каросерията, седалката и всички машинни части са произведени в Англия. С окачването и спирачките, които също са проектирани и произведени според спецификациите на Великобритания, има италиански превключвател Domino и табло Koso Taiwanese. От Herald твърдят, че това може да бъде променено, когато моторът започне да се произвежда серийно.

Близо 10 години Herald внасят мотоциклети с малък капацитет в ретро стил от Китай и са се навили за произвеждат свои машини, тъй като са подразделение на инженеринговата фирма Encocam, които разполагат със съоръжения за производство в своята база в Хитингдън.

Засега мотоциклет е на тестова фаза, но от Herald вярват, че Brute ще бъде сериозен конкурент на други ретро машини, които сега са на пазара, включително и на моделната гама в италиански стил на Fantic, задвижвани с китайски мотори.

Стефан Илиев

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *