Herald показа концепцията Brute 500 на Motorcycle Live

По време на изложението Motorcycle Live във Великобритания бе показан новият концептуален модел Brute 500. Той е дело на компанията за малки мотоциклети Herald, базирана в Кембридшиър. Това най-вероятно ще бъде е първият мотоциклет на фирмата, построен във Великобритания.
Машината е проектирана, разработена и сглобена в Обединеното кралство, като има едноцилиндров 499-кубиков четиритактов двигател. Той е направен от азиатските партньори на компанията и има мощност от 45 к.с. и е комплектован с 6-степенна механична скоростна кутия. Така мотоциклетът може да бъде каран от ездачи с категория A2.
Моторът има и регулируемо предно и задно окачване, а задният амортисьор използва уникална система с плаваща връзка. Цялата рамка, изпускателната система, каросерията, седалката и всички машинни части са произведени в Англия. С окачването и спирачките, които също са проектирани и произведени според спецификациите на Великобритания, има италиански превключвател Domino и табло Koso Taiwanese. От Herald твърдят, че това може да бъде променено, когато моторът започне да се произвежда серийно.
Близо 10 години Herald внасят мотоциклети с малък капацитет в ретро стил от Китай и са се навили за произвеждат свои машини, тъй като са подразделение на инженеринговата фирма Encocam, които разполагат със съоръжения за производство в своята база в Хитингдън.
Засега мотоциклет е на тестова фаза, но от Herald вярват, че Brute ще бъде сериозен конкурент на други ретро машини, които сега са на пазара, включително и на моделната гама в италиански стил на Fantic, задвижвани с китайски мотори.


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.