Лоренсо се опасявал от контузия след инцидента с Яноне

Хорхе Лоренсо се е опасявал от контузия веднага след инцидента си Андреа Яноне в Гран при на Каталуня от MotoGP. Двамата се сблъскаха в битка за 5-ото място и паднаха, като виновен за това бе пилота на Ducati, който спря твърде късно в опита си да изпревари шампиона и лидер в първенството. Според Лоренсо удара в асфалта е бил толкова сериозен, че той се е опасявал да няма счупвания на бедрото или ключицата. Освен това той е останал ядосан от факта, че Яноне не му се извини веднага след инцидента.
„Не знам дали той спря твърде късно или не спря, знаейки, че има някой пред него, заяви разочарования Хорхе след финала. – усетих силен удар и след това лежах на земята. Първоначално бях уплашен да не съм си счупил бедрото или ключицата, но след минута видях, че е само сблъсъка. Може да направи грешка, но трябва да отидеш и да кажеш „съжалявам, беше моя грешка”. Вместо това, той просто ме попита „какво стана с мотора ти”. Това, че не се извини, беше най-лошото нещо според мен. Той прави твърде много грешки и излага другите пилоти на риск.”
Заради случилото се Яноне беше наказан да стартира последен в следващото състезание за Гран при на Холандия на пистата Асен. С отпадането си Лоренсо пък загуби лидерството в шампионата, където изостава на 10 т. от Марк Маркес. Любопитното е, че през следващия сезон Хорхе ще заеме именно мястото на Яноне в екипа на Ducati.
По отношение на самото състезание, Лоренсо обясни, че е имал грейнинг на предната гума и затова е загубил скорост, а темпото на неговия съотборник в Yamah Роси е било невероятно. „Направих много добър старт и с нови гуми бях горе-долу на нивото на другите пилоти. Но след като се появи грейнинг на предната ми гума, започнах да се затруднявам. Роси нямаше такива проблеми с грейнинга и изглежда, че кара по различен начин от мен. Успя да запази предната си гума повече и беше много добър при условията на ниско сцепление. Той кара невероятно.”


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.