Леок и Маскен с победи в кроса БелпюигЗа Леок това е първа победа след успеха му във Фаенца миналата година, докато Маскен продължава победния си рейд.

Естонецът Леок от LS Motors Honda стъпи на най-високото стъпало на подиума след победата си във втория манш, тъй като в първия не бе особено убедителен и се класира 7-и. Леок имаше донякъде и късмет, тъй като колоната се водеше от Макс Нагъл, но той падна два пъти във втория манш и остана 9-и. Пилотът на Red Bull KTM Factory Racing обаче успя да спечели първия манш, но във втория загуби, като така се отдалечи от своя съотборник и лидер във временното класиране Антонио Кайроли.
Втори на подиума стъпи пилотът на Yamaha Monster Energy Motocross Давид Филипаертс, комуто не достигна една точка да измести от там Леок. Филипаретс се класира съответно втори и пети в двата манша, като изпитваше и болки от травмата, получена преди седмица в Португалия. Носителят на Червената чиния Кайроли стана 4-и и за първи път през този сезон не е на подиума. В първия манш той направи грешка и падна, което го изпрати от второ на 6-о място. Във втория италианецът завърши трети, но това не му помогна да стъпи на подиума в общото класиране. Там обаче се настани МаксНагъл, заради победата си в първото състезание.
Лидер в шампионата е Кайроли  с 214 т., следван от Нагъл 198, Филипаертс 171, Десал със  Suzuki 158, Де Дикер с Yamaha и др.
В клас МХ2 Марвин Маскен от екипа на Red Bull KTM Factory Racing спечели четвъртата си победа за сезона и затвърди позицията си на лидер в шампионата. Маскен бе едва 7-и в първия манш, но спечели убедително втория като бе лидер от старта до финала. Първият манш спечели Кен Рокцен със Suzuki, но във втория получи повреда и не завърши. Така германецът се смъкна на 10-а позиция в класирането в Белпюиг. И други пилоти имаха проблеми във второто бягане – Джефри Херлингс с КТМ и Стивън Фросар с Kawasaki, съответно трети и втори в първия манш.
Белгиецът Жоел Раелантс от тима на Nestaan JM Racing KTM стана втори в крайното класиране след Маскен. Той се завърна на подиума, като само една точка го лиши от победата в испанския кръг. Той бе пети и втори в двата манша. Във втория той направи майсторско изпреварване на италианеца Алесандро Лупино с Yamaha, който остана трети.
Трети в крайното класиране стана шотландецът Шон Симпсън от тима Red Bull KTM Factory Racing. Въпреки контузената си ръка след падане във втория манш, Симпсън успя да завърши четвърти, да стъпи на подиума и да се придвижи напред във временното класиране.
На следващите места се класираха Фрасар и Готие Паулин с Yamaha, което е добро постижение, тъй като и двамата страдат от сериозни контузии. Паулин още не е напълно възстановен от падането си преди началото на сезона, при което си счупи крак. Нашият кросист Петър Петров бе последен в първия манш и 30-и във втория.
Начело в класирането е Маскен с 218 точки, следван от Рокцен – 192, Херлингс – 184, Фросар – 165, Симпсън – 138 и др.