Кинтанила намали аванса на Брабек на 14 мин преди финалния етап

Пабло Кинтанила с Хускварна спечели 11-ия етап на рали Дакар от Шубайта до Харад с дължина 379 км при мотоциклетистите и нямали аванса на лидера Рики Брабек с Хонда на 14 мин. Преди днешния етап той беше над 25 мин, но Кинтанила направи много силен финал на деня.
Така интригата за победата остава, като утре предстоят още 374 състезателни километра. На Кинтанила при всички положения ще бъде трудно да навакса това изоставане.
В етапа за победата Пабло спори с Матиас Валкнер с КТМ. Първо поведе чилиецът, след което обаче австриецът се оказа с 1 секунда напред. В крайна сметка на финала Пабло бе с 9 сек пред съперника си. Трети в отсечката завърши Лучано Бенавидес с КТМ. Валкнер се придвижи от 6-о на 4-о място в общото класиране. Пред него 3-и на 7 мин е Тоби Прайс с КТМ.
При автомобилите миналогодишният шампион Насър Ал-Атия с Тойота Хайлукс намали преднината на лидера Карлос Сайнц-старши с Мини на 10 мин преди финалния етап.

В днешния 11-и пробег катарецът завърши 2-и и изпревари Сайнц с 8 минути, който остана 3-и.


Така интригата за победата остава, като утре предстоят още 374 състезателни километра. На Ал-Атия при всички положения ще бъде трудно да навакса това изоставане. Етапът днес спечели Стефан Петерхансел с Мини, който изпревари Насър само с 10 сек. Стефан е само на 6 сек от Ал-Атия и също има шансове за крайната победа.
Местата от 4-о до 6-о се заемат от пилоти на Тойота – Ал Раджи, Де Вилиерс и Тен Бринке. Двукратният шампион Фернандо Алонсо с Тойота завърши отсечката 8-и и се придвижи до 13-о място в общото класиране. Шансовете му да напредне още обаче са минимални. 12-ият Мартин Прокоп с Форд е на над 40 минути пред него.
При ATV-ата лидерът в състезанието Игнасио Касале с Ямаха завърши 2-и, на 2 позиции пред единствения си конкурент за победата Симон Витс. Така преди финалния етап утре авансът му нарасна на комфортните 21:16 мин. Етапът днес спечели Рафал Соник, който е твърдо на 3-а позиция в общото класиране.
При камионите решителна крачка към победата направи Андрей Каргинов с Камаз. Той бе най-бърз в днешния етап и преди финала утре има почти 40 мин аванс пред съотборника си Антон Шибалов, завършил отсечката 3-и. Трети твърдо е Сиархей Виазович с Маз (5-и в етапа), на близо 2 часа от лидера.


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.