Карлин Дън загина на Пайкс Пик

Трагичен инцидент стана по време на вчерашното легендарно планински изкачване Пайкс Пик, в Колорадо. Загина Карлин Дън от екипа на  Ducati Team Spider Grips. Катастрофата стана няколко метра преди финала.

Дън доминираше в първите три сесии на надпреварата и направи нов рекорд. Инцидента и смъртта на пилота шокираха и организаторите и феновете.

Общността на Колорадо Спрингс и Съвета на директорите на планинското изкачване на Пайкс Пийк, заедно с Ducati North America, споделят скръбта и болката на семейството, приятелите и феновете на Карлин Дън за преждевременната му смърт.

„През 97-те години, в които тази уникална надпревара се провежда в Америка, ние преживяхме радостта от победата, разочарованието на провала и сега, неочакваната загубата на пилот, чиято любов към състезанието го доведе до Пайкс Пик. Оплакваме трагичната смърт на Карлин и той ще остане завинаги в сърцата ни като част от семейството на международното състезание Пайкс Пийк. Карлин ще бъде запомнен като сърдечен човек с висок състезателен дух. Той беше нежен и внимателен човек, който докосна всички, които го срещаха. Винаги ще помним неговата заразна усмивка и истинската любов към спорта”. Това се казва в изявлението на Съветът на директорите на международното планинско състезание Пайкс Пик.
„Няма думи, които да описват нашия шок и тъга. Карлин беше част от нашето семейство и един от най-истинските и добри хора, които познавахме. Неговият дух за това състезание и любовта към мотоциклета ще бъдат запомнени завинаги. Кончината му оставя празнина в сърцата ни.”, казва Джейсън Чиннок, главен изпълнителен директор на Ducati North America.
 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.