Йохен Заиц бе назначен за изпълнителен директор на Harley-Davidson

Йохен Заиц вече е назначен за главен изпълнителен директор и президент на Harley-Davidson. Това стана на 8 мой. Преди известно време Заиц пое работата като временно изпълняващ длъжността изпълнителен директор. Сега вече оглави компанията за постоянно.
Заиц пое поста като временно изпълняващ длъжността изпълнителен директор от Мат Леватич през февруари. Сега вече е начело и на борда на директорите на емблематичната марка мотоциклети. Компанията обяви, че бившият главен изпълнителен директор и президентът Мат Леватич се оттегля от ролята си.

Постоянното поемане на ръководството от Заиц му позволява да продължи със значителна преоценка на настоящата стратегия „Още пътища към Harley-Davidson“, която той обяви на 28 април.

Заиц е бивш изпълнителен директор на компанията за спортни стоки Puma. Той е настоящ член на борда на Harley-Davidson и ще продължи да изпълнява функциите на председател на борда. Томас Лайнбергер, независим член на борда на директорите на компанията от 2008 г., е назначен за председател.
Една от първите задачи на новия изпълнителен директор ще бъде да помогне за преодоляване на проблемите на марката. Това са намаляващите продажби и застаряваща клиентска маса. Предишният изпълнителен директор Мат Леватич, се опита да направи това със смела нова стратегия за мотоциклети. Планът на Заиц е да се върне към основите на марката. Също и към привличането на клиенти, които знаят какво искат от марката.


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.