Историческа победа на Kawasaki в 24 часа на Льо Ман

Това е втори пореден успех на тима и то със същата машина, със същия номер 11 на SRC Kawasaki  ZX10-R и със същия екип от пилоти – Жулиен да Коста, Грегори Льоблан и Оливие Фор. Машината на SRC Kawasaki  подобри своя рекорд от миналата година, като за едно денонощие измина 834 обиколки със средна скорост 146 км/ч.
До финала на 34-ото издание на надпреварата за издръжливост достигнаха 41 мотоциклета. Втори, на 1  обиколка се класира екипът на Доминик Меланд – SERT, чието Suzuki №1 бе на подиума, но без своите двама топ пилоти – Венсан Филип и Фреди Форе. Затова пък на подиума се качи шефът и младият пилот Баптист Жюите.
Като стана дума за млади пилоти, то Лорис Бас също ще започни това състезание. Той замени Гуен Гиабани в Yamaha Monster YART №7 и никога не бе участвал в 24-часово състезание. Това не му попречи да даде второ време във всички тестови сесии, а макар и само на 18 години, той докара своята машина до третото място на финала, заедно със съотборниците си Игор Йерман и Стийв Мартин, въпреки проблемите в началото на състезанието.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.