Христо Стоилов – Дракона чукна 60 години

Днес, 12 май, собственикът на единствената истинска писта за моторни спортове в България – Христо Стоилов чества 60-ия си рожден ден.
Честито Христо! Да илядиш!
Ицо Стоилов от дълги години е близо до моторните спортове и най-вече до автомобилния. Знаят го като Ицо Дракона. Заради пистата „Дракон“, на която е собственик. Самият той е бивш пилот, с успехи в националния рали шампионат, на планинско и затворен маршрут.

Благодарение на свой хъс, ентусиазъм, всеотдайност, лични инвестиции и невероятни усилия, Стоилов успя да изгради автомобилна писта – “Дракон” край пловдивското село Калояново.

С щедра душа и всеотдайно сърце, Христо Стоилов непрестанно работи и инвестира в спорта и в подобряването на условията на пистата.  Трасето непрекъснато се усъвършенства – с нови секции, асфалтово покритие, зони за безопасност, боксове, трибуни… Писта „Дракон“, създадена през 2005 г., също има юбилей става на 15. И продължава да се развива.
Така всички автомобилни пилоти в България имат условия за нормални пистови състезания, за тестове, за големи дози адреналин в нормални и безопасни условия. Точно това доставя удоволствие на Ицо Стоилов. Да носи радост на хората, свързани с автомобилния спорт. Да им предоставя нормални състезателни условия. Дори организира свой шампионат за любители за Купа “Дракон”, който привлича на старт около стотици ентусиасти.

Христо помага и на мотоциклетистите. На неговият „Дракон“ се правят обучения на различни нива при мотоциклетистите – California superbike school, каране в тракдей и тестове на пилоти.

Основният бизнес на Ицо е Дракон ООД. Това е е специализирана фирма в ремонтната дейност и предлагане на резервни части за леки и лекотоварни автомобили Ford.

Става дума за Transit, Mondeo, Focus, Fiesta и други модели на Синия овал. От тук е и другият прякор на Стоилов – Ицо Форда. От тази марка е и страстта на Стоилов към ретро автомобилите. Той е горд собственик на уникални модели като Mustang, колекционира различни версии на Siera…

На 60 години Ицо Стоилов се радва на сплотено семейство, на двама прекрасни внука и цял куп приятели.
Бъди здрав още дълги години, приятелю! Бъди щастлив, всеотдаен и неуморен,  както и досега! Честит празник, Ицо!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.