Horex започна тестове на VR6

Това е първият път, когато 1200-кубиковият мотоциклет е сниман в екшън, а не статично. От Horex отбелязаха: „На този етап искаме да видим дали на ниво работят конфигурацията на окачването, базовата геометрия и настройките на двигателя и дали нормално ще се сработят. Това е голяма крачка напред след компютърните данни, а от настройките на двигателя по динамометъра трябва да се изяснят много неща.” Според Хенес Фишер, който отговаря за този проект на Horex, резултатите са обнадеждаващи.
Horex VR6 е съвършено нов мотоциклет от Германия. Двигателят V6 първо бе обявен с обем 1218 куб. см и с мощност 200 к.с при 8500 об./мин. Експертите го определиха като muscle bike, конкурент на  BMW. Разработката на мотоциклета бе в строга секретност цели пет години. Сега има две версии на машината 160  и с 230 к.с.
Байкът е разработен от инженерите Клеменс Нес и Франк Фишер, а дял за дизайна има Петер Науман, който създаде концепция на такива машини като MZ 1000S и MZ 1000SF, скутера BMW C1 и триколесния концепт CLEVER.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.