Honda патентова електрически скутер Motocompacto

През 80-те години Honda създаде скутер с размерите на куфар, наречен MotoCompo. Сега нещата могат да се променят. MotoCompo е на път да се прероди в 21 век, след като Honda патентова името Motocompacto.
Honda узакони търговската марка Motocompacto. С него на практика има връщане на терен на сгъваемия скутер MotoCompo.

MotoCompo беше скутер с размер на куфар с бензинов двигател, пуснат през 1981 г. Произвеждаше се до 1983 г. Той бе проектиран така, че да пасва на малките коли на Honda по това време – Today и City. И двете имаха багажни отделения, в които би могъл да се побере сгъваемия мотоциклет.

MotoCompo се продаваше само 3 години. Въпреки това са реализирани над 50 000, които се движат още по улиците.

Както при повечето странни тенденции от минали години, концепцията може да стане сериен скутер.  Търговската марка Motocompacto е патентована и концептуален мотор, изглеждащ като модерен MotoCompo съществува. Концепцията показва как ще изглежда машината, но вероятно ще бъде променена и намалена значително.
За разлика от класическия MotoCompo, новата машина ще се задвижва от електрическа енергия. Не от 2,5 к.с. 49-кубиков бензинов двигател. Заявката за патент потвърждава, че името е за „сухопътни превозни средства, а именно електрически скутери“.
Скутерът трябва да има сменяеми батерии за по-лесно зареждане. Прогнозния пробег е 60-65 км. Времето за зареждане е 2 часа. Максималната скорост е 25 км/ч., а мощността от 500 вата.
Не ясно кога от Honda ще започнат да правят електрическия скутер. Едва ли обаче ще искат само да регистрират името, без да има реално намерение за производство. Оригиналният MotoCompo беше тясно свързан с едни от най-популярните градски коли на Honda през 80-те. Сега вероятно новият мотор Motocompacto също ще бъде тясно свързан с четириколесен модел на Honda.


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.