ФИМ, IRTA и Dorna Sports обявиха отмяната на състезанията в Аржентина, Тайланд и Малайзия за 2020 г. Причината са продължаващите огнища на коронавирус и произтичащите от това усложнения.
От друга страна към календара на MotoGP за 2020 г. се добавя допълнително състезание. След Гран при на Валенсия на пистата Рикардо Тормо, от 20 до 22 ноември ще има старт на друго място в Европа. Това ще стане финал на сезон 2020. Допълнителни подробности за мястото на домакин ще бъдат потвърдени на 10 август, понеделник.

Освен това е постигнато ново споразумение с промоутърите на тайландския кръг. Това потвърждава, че пистата Чанг ще остане в календара на MotoGP поне до 2026 г.

Състезанията в Бурирам бяха невероятни. Тайланд намери място в календара от 2018 г. Въпреки че състезанието за съжаление няма да се състои през 2020 г., пилотите от MotoGP ги очаква още много години зрелищни битки. Това е едно от най-добрите места за моторспорт в Азия.
Освен това Dorna вече е започнала преговори с промоутърите на състезанията в Аржентина и Малайзия за възможните дати за 2021 г. Те трябва да бъдат предложени на ФИМ. Така пистите Термас де Рио Ондо и Сепанг отново ще посрещнат феновете на мотоциклетизма.
Аутодромо Термас де Рио Ондо за пръв път влезе в календара на MotoGP през 2014 г. и оттогава всеки сезон има Гран при. Трибуните винаги са препълнени. Феновете пътуват до трасето от цяла Латинска Америка. Към аржентинците се присъединяват от фенове от Бразилия, Чили, Перу, Колумбия, Уругвай, Боливия, Парагвай и др.

Пистата Сепанг е с най-дългото домакинство от споменатите. За първи път там имаше MotoGP през 1999 г.

Трасето е едно от най-дългите и предизвикателни за сезона. Там имаше някои от класическите състезания за всички времена. Освен това Сепанг предлага уникално изживяване за феновете, седнали в емблематичния комплекс трибуни по протежение на главната права и в в последния завой. Те са в сърцето на екшъна, заобиколени от звука на машините от MotoGP на пълна газ.


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.