ФИМ, IRTA и Dorna Sports обявиха отмяната на състезанията в Аржентина, Тайланд и Малайзия за 2020 г. Причината са продължаващите огнища на коронавирус и произтичащите от това усложнения.

От друга страна към календара на MotoGP за 2020 г. се добавя допълнително състезание. След Гран при на Валенсия на пистата Рикардо Тормо, от 20 до 22 ноември ще има старт на друго място в Европа. Това ще стане финал на сезон 2020. Допълнителни подробности за мястото на домакин ще бъдат потвърдени на 10 август, понеделник.

Освен това е постигнато ново споразумение с промоутърите на тайландския кръг. Това потвърждава, че пистата Чанг ще остане в календара на MotoGP поне до 2026 г.

Състезанията в Бурирам бяха невероятни. Тайланд намери място в календара от 2018 г. Въпреки че състезанието за съжаление няма да се състои през 2020 г., пилотите от MotoGP ги очаква още много години зрелищни битки. Това е едно от най-добрите места за моторспорт в Азия.

Освен това Dorna вече е започнала преговори с промоутърите на състезанията в Аржентина и Малайзия за възможните дати за 2021 г. Те трябва да бъдат предложени на ФИМ. Така пистите Термас де Рио Ондо и Сепанг отново ще посрещнат феновете на мотоциклетизма.

Аутодромо Термас де Рио Ондо за пръв път влезе в календара на MotoGP през 2014 г. и оттогава всеки сезон има Гран при. Трибуните винаги са препълнени. Феновете пътуват до трасето от цяла Латинска Америка. Към аржентинците се присъединяват от фенове от Бразилия, Чили, Перу, Колумбия, Уругвай, Боливия, Парагвай и др.

Пистата Сепанг е с най-дългото домакинство от споменатите. За първи път там имаше MotoGP през 1999 г.

Трасето е едно от най-дългите и предизвикателни за сезона. Там имаше някои от класическите състезания за всички времена. Освен това Сепанг предлага уникално изживяване за феновете, седнали в емблематичния комплекс трибуни по протежение на главната права и в в последния завой. Те са в сърцето на екшъна, заобиколени от звука на машините от MotoGP на пълна газ.

Стефан Илиев

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Премиерни автомобили акостират в морската столица, предстои първият и най-голям салон за 2020   От 28 до 30 август в морската ни столица ще се проведе традиционно най-приятното от автомобилните изложения през годината – Palace Auto Varna 2020. Домакин отново е „Дворец на културата и спорта“. Тази година изложението ще е ситуирано изцяло на външни площи, като са предвидени над 1500 кв.м. за експонатите. Варненците, които обичат и се интересуват от коли, както и всички посетители на града, ще могат да видят с очите си тенденциите в развитието на този бранш и да пипнат с ръцете си най-новите модели на водещите производители.        На събитието ще бъдат изложени експонати на повечето премиум брандовете – BMW, VOLVO, JAGUAR, JEEP, ALFA ROMEO, MAZDA и MINI. Ще бъдат представени и голяма част от най-масово продаваните у нас коли – SKODA, FORD, SUZUKI, KIA, PEUGEOT, GREAT WALL, HAVAL, HYUNDAI и др. Своето почетно място ще заемат и две звезди от марките – Skoda Scala и Ford Ranger Raptor, определени от журналистите, членове на Прес Авто Клуб България, за „Кола на годината” и „Многофункционален автомобил на годината” за 2020. Почти всички изложени модели са премиерни за страната, защото не са представяни на салон и пред широка публика тази година.        Ще има и още изненади, но нека не разкриваме всички карти още отсега. Отдавна сме забравили времето, когато коли се купуваха по каталог. Най-добрият начин да оцените и харесате автомобил е когато го пробвате. Затова е определена специална тест драйв зона, където ще има над 20 тестови автомобила на разположение за посетители и фенове. А за тези, които са в период на избор на нова кола и търсят най-добрите оферти, ще бъдат осигурени на място най-изгодните условия за лизинг или пряка покупка.

Премиерни автомобили акостират в морската столица, предстои първият и най-голям салон за 2020 От 28 до 30 август в морската ни столица ще се проведе традиционно най-приятното от автомобилните изложения през годината – Palace Auto Varna 2020. Домакин отново е „Дворец на културата и спорта“. Тази година изложението ще е ситуирано изцяло на външни площи, като са предвидени над 1500 кв.м. за експонатите. Варненците, които обичат и се интересуват от коли, както и всички посетители на града, ще могат да видят с очите си тенденциите в развитието на този бранш и да пипнат с ръцете си най-новите модели на водещите производители. На събитието ще бъдат изложени експонати на повечето премиум брандовете – BMW, VOLVO, JAGUAR, JEEP, ALFA ROMEO, MAZDA и MINI. Ще бъдат представени и голяма част от най-масово продаваните у нас коли – SKODA, FORD, SUZUKI, KIA, PEUGEOT, GREAT WALL, HAVAL, HYUNDAI и др. Своето почетно място ще заемат и две звезди от марките – Skoda Scala и Ford Ranger Raptor, определени от журналистите, членове на Прес Авто Клуб България, за „Кола на годината” и „Многофункционален автомобил на годината” за 2020. Почти всички изложени модели са премиерни за страната, защото не са представяни на салон и пред широка публика тази година. Ще има и още изненади, но нека не разкриваме всички карти още отсега. Отдавна сме забравили времето, когато коли се купуваха по каталог. Най-добрият начин да оцените и харесате автомобил е когато го пробвате. Затова е определена специална тест драйв зона, където ще има над 20 тестови автомобила на разположение за посетители и фенове. А за тези, които са в период на избор на нова кола и търсят най-добрите оферти, ще бъдат осигурени на място най-изгодните условия за лизинг или пряка покупка.

Автомобили Aug 10, 2020 0