Honda обяви ново устройство за персонална мобилност UNI-CUB β

През май 2012 г. Honda за първи път представи новото устройство за персонална мобилност UNI-CUB, което използва технология за контрол и баланс, а също и системата за управление Honda Omni Traction Drive System, която е рожба на изследванията на Honda в областта на хуманоидните роботи и от развитието на ASIMO. Тези технологии позволяват на водача на устройството да се движи напред, назад, настрани и по диагонал само се пренасяне на теглото на тялото в желаната посока. 
От юни 2012 г., Honda тества и провери потенциалната полза от UNI-CUB, чрез програма за демонстрации в Япония, която се провежда заедно с Националния музей за съвременни науки и иновации Miraikan. 
Новото UNI-CUB β е еволюция на UNI-CUB, като е разработено след анализ на данните и на мненията на потребителите от споменатата тестова програма. С този модел Honda ще направи още една крачка напред във възможностите, които предлага устройството UNI-CUB β за бизнеса. То ще бъде предоставено на други фирми и организации в Япония, по специална лизингова програма.  
UNI- CUB β е малко и леко устройство, с ниска позиция на сядане, има напредничав дизайн, материали и по-голяма практичност. Размерите му са (дължина Х широчина Х височина) съответно 510 x 315 x 620 мм. Височината на седалката е 620 мм, теглото 25 кг, батерията е литиево-йонна, максималната скорост – 6км/ч., времето за използване е 1,5 часа при скорост 4 км/ч.
 


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.