Ducati ще дебютира в Open MotoGP на Херес

Сателитният тим Pramac, Ducati запази за пилоти Андреа Яноне и Йони Ернандес  през 2014 г., като ще предостави на Ернандес ревизирания мотоциклет за частния клас.
От Ducati обявиха, че Open Desmosedici досега не е излизал на пистата, а Ернандес ще направи първите си обиколки по време на частните тестове на Херес от 27 до 29 ноември. Honda и Yamaha също показаха новите си мотоциклети от клас Open. Ducati искаха моторите им да бъдат близо до заводската спецификация и ще има необходимия минимум от модификации. С други думи, ще използват стандартна система ECU. Освен това ще имат още 4 л допълнително  гориво за състезание и 12 двигателя, с 5 повече от заводските мотоциклети.
Ернандес започва своя втори сезон в MotoGP с PBM, като замести в Pramac контузения Бен Спийс за последните 5 състезания. Най-добрият резултат, който постигна колумбиеца е 10-о място на Филип Айлънд въпреки контузията на ръката си. Яноне ще продължи да кара заводската спецификация догодина, заедно с фирмените пилоти на Ducati Team Кал Кръчлоу и Андреа Довициозо.
 


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.