Honda губи важен пилот за рали Дакар

Пилотът на Honda Кевин Бенавидес получи контузия по време на подготовката си за рали Дакар и ще се наложи да пропусне предстоящото 39-о издание на най-изтощителното състезание в моторния свят.
В дебюта си на Дакар миналата година аржентинецът завърши 4-и в клас мотоциклети, но по време на тренировъчната програма тази седмица в Чили той претърпя инцидент след попадане в дълбока дюна и получи множество фрактури на дясната си ръка.
За да бъде напълно възстановен, му бе насрочена операция на китката, а рехабилитацията му няма да завърши преди 2 януари, когато стартира рали Дакар 2017. Така тимът остава с Хоан Бареда Борд, Пауло Гонсалвес, Михаел Метге и Рики Барбек.
Екипът на Yamaha ще атакува победата с Хелдер Родригес, Адриен ван Беверен, Алесандро Ботури и Родни Фаготер, Лидер на отбора ще бъде Родригес, за когото това е 11-о участие, и който ще разчита на дългия си опит в търсене на върха на подиума в надпреварата.
След като завърши на шесто място миналата година, Адриен има още по-големи амбиции през тази. Алесандро Ботури ще участва на Дакар за шести път, но да бъде отново във форма му коства доста усилия след контузията си от предишното издание на състезанието.
Ралито преминава през някои от най-разнообразните терени и величествени гледки на Южна Америка и кръстосва 3 държави – – Парагвай, Боливия и Аржентина, за период от 2 седмици. Битката започва на 2-ри януари в Асунсион и завършва в Буенос Айрес.