Фотоизложба „Дакар – сбъдната мечта”

Победителите в клас ATV от рали „Тунис” Тодор Христов и Зорница Тодорова, бяха домакини при откриването на фотоизложбата „Дакар – сбъдната мечта”. Фотографиите са подредени в Експо Баня София, а техни автори са Стоян Драев, Катерина Божинова и телевизионния оператор Румен Петков, направени по време на рали „Дакар 2011”. Изложбата е организирана със съдействието на международната фондация We Are Water, показва магнетизма на една земя без вода през погледа на авторите, които изминаха над 10 000 км, следвайки надпреварата „Дакар 2011” в пампасите на Аржентина, по склоновете на Андите и през най-сухата пустиня Атакама.
Преди няколко месеца, по време на гостуването на Тодор Христов в предаването «Roca Радио» по «Дарик», в разговор с водещия Ники Кънчев по повод първото българско участие в рали «Дакар», спонтанно се ражда идеята за изложба, която в снимки да допълни разказа за преживяното. Тошо разказва: «Вечерта, преди да влезем в пустинята, ни дадоха пътните книги, разглеждахме ги, рисувахме ги и там пишеше на определени километри „Влез в реката". Зачудих къде е тази река в пустинята. После видяхме, че това наистина е било река преди няколко милиона години най-вероятно. Страшна картина е, защото има много разломи, следи от земетресения. Вода не е имало много отдавна. Състезанието ме накара да осъзная колко ценна е водата за човека.»
Тримата автори успяват да уловят невероятни и уникални кадри. Част от тях са представени на 35 табла и в богата мултимедийна презентация, от 31 май до 22 юни, в изложбената зала Експо Баня София, на бул.Мария Луиза 16.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.