Формула E с шест състезания за девет дни в Берлин

На 5 август, в сряда се рестартира и прекъснатия шампионат във ФормулаЕ. Това ще бъде в германската столица Берлин, на летището Темпелхоф. Ще има шест състезания за девет дни на три различни трасета. Както се очаква, публика няма да има.
В тези стартове, в един от най-интензивните финали на сезона, трябва да се реши кой ще спечели титлата на АВВ ФИА във Формула 1  за 2019/20 .  Трите различни трасета бяха показани за първи път преди две седмици. Всеки две състезания ще са на различни конфигурации. Ще има възможности за различни стратегии и осигурявайки перфектни условия за захранване на присъщите на колите от Формула Е.
За първи път кръгове шест и седем ще от шампионата ще се карат по посока, обратна на часовниковата стрелка. След това 24-те пилоти на Формула Е ще се състезават по познатата писта на Темпелхоф, която се появи в календара в първия сезон на първенството 2014/15 . Това ще са кръговете 8-и и 9-и.
Адаптациите ще бъдат направени на място в рамките на 24 часа между първата и втората двойка състезания. Те ще бъдат със зони за сигурност, бордюри, огради и и места за излъчване, които трябва да бъдат променени в движение.
За да се преустанови безпрецедентното откриване до шести сезон, кръгове 10 и 11 ще се проведат на трето, по-технично разположение в Берлин. То включва по-труден, със завои среден и последен сектор. Това е още едно предизвикателство за отборите, пилотите и организаторите.
DS Automobiles и партньорът им TECHEETAH също се връщат на пистата във Формула E. Спазвайки много стриктен здравен протокол, премиум марката на Groupe PSA ще разчита на двата си DS E-TENSE FE20, за да постигне целта си да спечели отново титлите при пилотите и отборите. Жан-Ерик Верн, двукратен шампион и носител на титлата за 2018/2019 трябва да защитава короната. Антонио Феликс да Коща, който е настоящ лидер в класирането при пилотите,  са силно мотивирани да се справят!


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.