Формула 1: Хамилтън печели със спукана гума, на три колела

Люис Хамилтън с Mercedes спечели невероятна победа на домашната си писта Силвърстоун. Той водеше колоната от  старта до последната обиколка и вече усещаше вкуса на седмия си триумф у дома. Точно тогава Люис спука предна лява гума. Така последния тур се превърна в кошмар за шампиона. Той виждаше как победата му се отдалечава.

Предна лява гума изпитва най-сериозни натоварвания на тази писта. Обиколка преди това същото стана и със съотборника му Валтери Ботас.

Люис обаче успя да докара колата си на три гуми до финала и да не позволи на Макс Верстапен (Red Bull) да го изпревари и да му отмъкне победата. Холандецът завърши втори.
Валтери Ботас обаче остана извън зоната на точките. Той не можа да се справи със Себастиан Фетел (Ferrari) който се бореше със зъби и нокти за 10-ото си място.
Затова пък много щастлив бе другият пилот на Скудерията – Шарл Льоклер.  Той стъпи на подиума, след като си кротуваше на 4-ото място. Той нямаше шансове да догони Верстапен, но спечели от каръка на Ботас и взе подиум.  Същото стана и с Карлос Сайнц (McLaren), който беше пети.
Късметлия бе и Даниел Рикардо. Той постигна  най-доброто си класиране с Renault,  заради  ядовете на Ботас и Сайнц. Пети завърши и Ландо Норис (McLaren).
 


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.