ФИМ пак направи промени в календара на MXGP за 2020 г.

ФИМ и промотъра на световния шампионат по мотокрос Infront Moto Racing отново промениха календара за сезон 2020 г. От двете организации твърдят, че това ще е за последно. След като шампионатът стартира, минаха два кръга и той бе прекъснат за четири месеца заради пандемията от Covid-19.
ФИМ и Infront Moto Racing, националните федерации и местните организатори непрекъснато контактуваха. Всяка седмица се правеха дискусии с местните власти. Целта бе да се рестартира отново и то безопасно, първенството по мотокрос. На всички целта бе в календара да има максимален брой кръгове.
Засега, уж последно, решението е сезонът ще се възобнови с три състезания в Латвия. Трасето е познатото в Кегумс. Трите старта са съответно за Гран при на Латвия 8-9 август, на Рига на 11-12 август и на Кегумс на 15-16 август.

Правителството на Латвия разреши около трасето да има до 1000 зрители на всеки кръг. Ако нещата се подобрят, то тази бройка може да се увеличи.

За съжаление в обновения календар отсъстват Гран при на Чехия, на Финландия и на Швеция. Германия също отсъства от новия календар. Не фигурират и MXGP на Индонезия и Азия. Те бяха планирани да бъдат през ноември, но също бяха отложени за 2021 г.

MXGP на Емилия Романя промени мястото, където се провежда. Ще има двойно състезание във Фаенца – Гран при на Италия и на Емилия Романя.

Допълнителен старт ще има в Мантуа за MXGP на Ломбардия. Ще има и тройно състезание на Ломмел в Белги – MXGP на Фландрия, MXGP на Лимбург и MXGP на Ломел. След това се предвижда старт в Трентино, насрочен на по-късна дата. MXGP на Патагония-Аржентина съответно е като предпоследно и последно състезание.
MXGP на Русия и на Португалия са част от календара на световния шампионат без дати. Те за момента са в зависимост от текущите национални условия на карантина.
Купата на нациите, коята трябваше да бъде в Ерне, Франция беше отложена за 2023 г. Infront Moto Racing планират да има такава надпревара в Матърли Бейзин, Великобритания на 27 септември.


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.