ФИМ пак направи промени в календара на MXGP за 2020 г. ФИМ пак направи промени в календара на MXGP за 2020 г.

ФИМ и промотъра на световния шампионат по мотокрос Infront Moto Racing отново промениха календара за сезон 2020 г. От двете организации твърдят, че това ще е за последно. След като шампионатът стартира, минаха два кръга и той бе прекъснат за четири месеца заради пандемията от Covid-19.

ФИМ и Infront Moto Racing, националните федерации и местните организатори непрекъснато контактуваха. Всяка седмица се правеха дискусии с местните власти. Целта бе да се рестартира отново и то безопасно, първенството по мотокрос. На всички целта бе в календара да има максимален брой кръгове.

Засега, уж последно, решението е сезонът ще се възобнови с три състезания в Латвия. Трасето е познатото в Кегумс. Трите старта са съответно за Гран при на Латвия 8-9 август, на Рига на 11-12 август и на Кегумс на 15-16 август.

Правителството на Латвия разреши около трасето да има до 1000 зрители на всеки кръг. Ако нещата се подобрят, то тази бройка може да се увеличи.

За съжаление в обновения календар отсъстват Гран при на Чехия, на Финландия и на Швеция. Германия също отсъства от новия календар. Не фигурират и MXGP на Индонезия и Азия. Те бяха планирани да бъдат през ноември, но също бяха отложени за 2021 г.

MXGP на Емилия Романя промени мястото, където се провежда. Ще има двойно състезание във Фаенца – Гран при на Италия и на Емилия Романя.

Допълнителен старт ще има в Мантуа за MXGP на Ломбардия. Ще има и тройно състезание на Ломмел в Белги – MXGP на Фландрия, MXGP на Лимбург и MXGP на Ломел. След това се предвижда старт в Трентино, насрочен на по-късна дата. MXGP на Патагония-Аржентина съответно е като предпоследно и последно състезание.

MXGP на Русия и на Португалия са част от календара на световния шампионат без дати. Те за момента са в зависимост от текущите национални условия на карантина.

Купата на нациите, коята трябваше да бъде в Ерне, Франция беше отложена за 2023 г. Infront Moto Racing планират да има такава надпревара в Матърли Бейзин, Великобритания на 27 септември.

Стефан Илиев

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Премиерни автомобили акостират в морската столица, предстои първият и най-голям салон за 2020   От 28 до 30 август в морската ни столица ще се проведе традиционно най-приятното от автомобилните изложения през годината – Palace Auto Varna 2020. Домакин отново е „Дворец на културата и спорта“. Тази година изложението ще е ситуирано изцяло на външни площи, като са предвидени над 1500 кв.м. за експонатите. Варненците, които обичат и се интересуват от коли, както и всички посетители на града, ще могат да видят с очите си тенденциите в развитието на този бранш и да пипнат с ръцете си най-новите модели на водещите производители.        На събитието ще бъдат изложени експонати на повечето премиум брандовете – BMW, VOLVO, JAGUAR, JEEP, ALFA ROMEO, MAZDA и MINI. Ще бъдат представени и голяма част от най-масово продаваните у нас коли – SKODA, FORD, SUZUKI, KIA, PEUGEOT, GREAT WALL, HAVAL, HYUNDAI и др. Своето почетно място ще заемат и две звезди от марките – Skoda Scala и Ford Ranger Raptor, определени от журналистите, членове на Прес Авто Клуб България, за „Кола на годината” и „Многофункционален автомобил на годината” за 2020. Почти всички изложени модели са премиерни за страната, защото не са представяни на салон и пред широка публика тази година.        Ще има и още изненади, но нека не разкриваме всички карти още отсега. Отдавна сме забравили времето, когато коли се купуваха по каталог. Най-добрият начин да оцените и харесате автомобил е когато го пробвате. Затова е определена специална тест драйв зона, където ще има над 20 тестови автомобила на разположение за посетители и фенове. А за тези, които са в период на избор на нова кола и търсят най-добрите оферти, ще бъдат осигурени на място най-изгодните условия за лизинг или пряка покупка.

Премиерни автомобили акостират в морската столица, предстои първият и най-голям салон за 2020 От 28 до 30 август в морската ни столица ще се проведе традиционно най-приятното от автомобилните изложения през годината – Palace Auto Varna 2020. Домакин отново е „Дворец на културата и спорта“. Тази година изложението ще е ситуирано изцяло на външни площи, като са предвидени над 1500 кв.м. за експонатите. Варненците, които обичат и се интересуват от коли, както и всички посетители на града, ще могат да видят с очите си тенденциите в развитието на този бранш и да пипнат с ръцете си най-новите модели на водещите производители. На събитието ще бъдат изложени експонати на повечето премиум брандовете – BMW, VOLVO, JAGUAR, JEEP, ALFA ROMEO, MAZDA и MINI. Ще бъдат представени и голяма част от най-масово продаваните у нас коли – SKODA, FORD, SUZUKI, KIA, PEUGEOT, GREAT WALL, HAVAL, HYUNDAI и др. Своето почетно място ще заемат и две звезди от марките – Skoda Scala и Ford Ranger Raptor, определени от журналистите, членове на Прес Авто Клуб България, за „Кола на годината” и „Многофункционален автомобил на годината” за 2020. Почти всички изложени модели са премиерни за страната, защото не са представяни на салон и пред широка публика тази година. Ще има и още изненади, но нека не разкриваме всички карти още отсега. Отдавна сме забравили времето, когато коли се купуваха по каталог. Най-добрият начин да оцените и харесате автомобил е когато го пробвате. Затова е определена специална тест драйв зона, където ще има над 20 тестови автомобила на разположение за посетители и фенове. А за тези, които са в период на избор на нова кола и търсят най-добрите оферти, ще бъдат осигурени на място най-изгодните условия за лизинг или пряка покупка.

Автомобили Aug 10, 2020 0