Романо Фенати с убедителна победа в Moto3

Романо Фенати постигна рядко срещана убедителна победа в състезанието от Moto3 на Пистата на Америките в Остин (САЩ), 3-и кръг от световния шампионат по мотоциклетизъм. Пилотът на SKY Racing Team VR46 потегли 5-и в решетката, но направи страхотно каране и завърши с 6.612 сек пред Хорхе Наваро от Estrella Galicia 0,0. Местата на подиума допълни Брад Биндер от Red Bull KTM Ajo.
Състезанието се забави с 15 минути заради разлято масло на обратната права. След като беше изчистено всичко започна по план. Филип Йотъл стартира от полпозишън, но колоната поведе Наваро. Йотъл бе втори, следван от Фенати. Последният бързо се справи с Йотъл и излезе 2-и. Скоро Романо започна да дава по-добри времена на обиколка от Наваро и да го притиска.
И в 8-ата обиколка Хорхе допусна грешка и това позволи на Фенати да поведе. Първоначално той поддържаше аванс около половин секунда на обиколка, но след нова грешка на Наваро в 12-ия тур тя стана доста по-сериозна и до края Хорхе нямаше шанс да настигне съперника си.
Дълго време на 3-а позиция се движеше Фабио Куартараро от Leopard Racing. Три обиколки преди края обаче проблем в мотора му го принуди да намали рязко скоростта и това доведе до класиране извън топ 10. Така 3-и се намести Биндер, който успя в последната обиколка да изпревари Йотъл, останал 4-и. Пети остана Андреа Локатели, който спечели битката с Енеа Бастианини.


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.