Електрически офроудър Sur Ron Light Bee от Китай Електрически офроудър Sur Ron Light Bee от Китай

Sur Ron Light Bee е лек електрически мотоциклет за оф-роуд, който прилича повече на машина за триал.  Някой дори го оприличават на маунтинбайк, но без педали. Така че този електрически байк може да прилича на играчка, но има автономност от 100 км.

Тъй като е за оф-роуд, Sur Ron Light Bee има висок степен на херметизация – сериозна защита от проникване на прах, кал и вода. Пазарното име на китайската машина е Dragon, а не Sur Ron, защото първото звучи по-внушително. Електробайкът  работи в два режима Sport и Eco. Мотор и батерията са опаковани в лека, доста добре измислена рама, която тежи само 7.8 кг, но може да издържи дори скокове като на мотокрос. Байкът се задвижва двустепенно от мотора към задното колело, което дада възможност за намаляване на натоварването на мотора, за да не може той да прегрее, дори в най-екстремните ситуации.

Максималната скорост на машината е 73 км/ч, а максималният въртящ момент 200 Нм. Архитектурата на батерията е проектирана отгоре надолу, като нейните 18 650 клетки се намират под постоянно наблюдение от 4 температурни датчици. На базата на тези данни, компютърът на електрическия мотоциклет работи ефективно и осигурява по-голям срок на използване, по-голяма безопасност и надеждност. Времето на пълно зареждане е от 3 до 6 часа и зависи от типа на зарядното устройство. Стандартният електрически байк е с батерия с номинално напрежение 48 волта и 20 ампер часа, а по-скъпата версия е съответно с 60 волта и 32 ампер часа.

sun-ron

С този мотоциклет без проблем може да се изкачи наклон в планината до 45 градуса. Размерите на Sur Ron са – дължина 1870 мм, ширина 780 мм, височина 1040 мм и междуосие 1260 мм. Теглото му е 50 кг, а максималното тегло на ездача не трябва да е повече от 100 кг.

 

Стефан Илиев

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *