Сирил Депре, победителят в рали Дакар 2010 при мотоциклетистите има няколко тайни. Едната е в машината му КТМ, извела го до третия триумф на маратонското надбягване. Другата е в екипа с марка Kenny, с който бе облечен по дългите и тежки над 9000 км на територията на Аржентина и Чили. Самият Депре твърди, че екипът му в горещините на пустинята Атакама държи хлад, а в проходите и на върховете на Андите, на близо 5000 м надморска височина, в студа държи топло… Причината е, че панталоните и якето на Kenny наистина са като топлинен регулатор и не позволяват на тялото да се чувства некомфортно по време на дългите преходи от стотици километри по пустинните, прашни, каменисти и кални пътища на маратонския пробег.
Интересното е, че не само Депре бе с такава екипировка, а и класиралият се на второ място норвежец Пал Андерс Улевалсетер. Също и Давид Кастю, който бе лидер до третия етап на тазгодишния Дакар, после го измести Депре, а на петия отпадна. С такъв екип печели състезания и титли по мотокрос и Марсинг Бервотс. 
Френската фирма за мотоциклетна екипировка Kenny е сравнително нова. Създадена е през 1981 г., но в момента е един от лидерите на пазара за оф-роуд артикули. Тя е производител на високотехнологични аксесоари, специално насочени в дисциплините мотокрос, ендуро и АТV. Но не мислете, че Kenny облича и обува само елитни спортисти. Продукцията, произведена в завода на компанията в Амиен, Северна Франция, на час и половина от Париж, на два и половина часа от Брюксел и на два от Лондон е направена с любов, за да усетят клиентите едно истинско френско докосване, когато са яхнали своите машини.
Принципите при създаването на всяка колекция на Kenny е да достави удоволствие по време на екстремните изживявания на мотоциклетистите, да им предостави удобство при управлението на машинистите. При Kenny не търсете кожени панталони и якета. Те не работят за пистови и шосейни мотоциклети. Тяхната екипировка е специализирана за ездачи на машини за мотокрос и ATV. От доста години насам Kenny е официален производител и дистрибутор на аксесоари на известни марки като Honda, Kawasaki, Yamaha и Polaris в Европа, както и Polaris-САЩ. Най-важното е, че Kenny не е предназначена само за мъже, а и за дами, и за деца. Много тясно е сътрудничеството на Kenny с Honda. Много от специализираната екипировка за мотоциклетизъм, а и всекидневно облекло с надпис Honda е производство на фирмата Kenny.  
У нас представители на Kenny са Бултрако АД. Затова решихме да посетим магазина за мотоциклети Honda – Супер спорт, който се намира в блок 73 в ж.к. Яворов на Цариградско шосе в столицата. Изобилието от стоки се вижда, като основните артикули са насочени към тези, които карат АТV-машини. Е, не са забравени и кросистите. Има модели якета, панталони и блузи от различни колекции – Titanium, Performance, Track, Trial и Quad Loisir. Много добри са ботушите на фирмата. Каските пък са със страхотно качество и невероятни разцветки – от семпла комбинация на багри до хеви метъл изпълнения. Освен това можете да намерите търсените от вас очила, протектори за торса, краката и ръцете – летни и зимни, ръкавици… Много неща има и за деца и юноши, за които от Kenny са разработили специална екипировка Junior от всички гореспоменати екипи. Леле-е-е! Забравихме дамите, а те ще ни се обидят. Но Kenny не са ги забравили, що се отнася до панталони, якета, пуловери и фланелки. Докато бяхме в магазина, една госпожа се обзаведе набързо с яке, с комбинирани цветове черно и розово… Разбрала отнякъде, че в момента има 15 % отстъпка за всички артикули на фирмата. А знаете, че жените надушват намаления и промоции като куче наденица…
Екипите на Kenny са тъкмо за екстремисти било кросаджии, било ездачи на ATV-та. Дори при проливен дъжд, в кал и влага, тялото отвътре остава сухо. Да не говорим, че калта много лесно се очиства от екипа.


Moto Club

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Премиерни автомобили акостират в морската столица, предстои първият и най-голям салон за 2020   От 28 до 30 август в морската ни столица ще се проведе традиционно най-приятното от автомобилните изложения през годината – Palace Auto Varna 2020. Домакин отново е „Дворец на културата и спорта“. Тази година изложението ще е ситуирано изцяло на външни площи, като са предвидени над 1500 кв.м. за експонатите. Варненците, които обичат и се интересуват от коли, както и всички посетители на града, ще могат да видят с очите си тенденциите в развитието на този бранш и да пипнат с ръцете си най-новите модели на водещите производители.        На събитието ще бъдат изложени експонати на повечето премиум брандовете – BMW, VOLVO, JAGUAR, JEEP, ALFA ROMEO, MAZDA и MINI. Ще бъдат представени и голяма част от най-масово продаваните у нас коли – SKODA, FORD, SUZUKI, KIA, PEUGEOT, GREAT WALL, HAVAL, HYUNDAI и др. Своето почетно място ще заемат и две звезди от марките – Skoda Scala и Ford Ranger Raptor, определени от журналистите, членове на Прес Авто Клуб България, за „Кола на годината” и „Многофункционален автомобил на годината” за 2020. Почти всички изложени модели са премиерни за страната, защото не са представяни на салон и пред широка публика тази година.        Ще има и още изненади, но нека не разкриваме всички карти още отсега. Отдавна сме забравили времето, когато коли се купуваха по каталог. Най-добрият начин да оцените и харесате автомобил е когато го пробвате. Затова е определена специална тест драйв зона, където ще има над 20 тестови автомобила на разположение за посетители и фенове. А за тези, които са в период на избор на нова кола и търсят най-добрите оферти, ще бъдат осигурени на място най-изгодните условия за лизинг или пряка покупка.

Премиерни автомобили акостират в морската столица, предстои първият и най-голям салон за 2020 От 28 до 30 август в морската ни столица ще се проведе традиционно най-приятното от автомобилните изложения през годината – Palace Auto Varna 2020. Домакин отново е „Дворец на културата и спорта“. Тази година изложението ще е ситуирано изцяло на външни площи, като са предвидени над 1500 кв.м. за експонатите. Варненците, които обичат и се интересуват от коли, както и всички посетители на града, ще могат да видят с очите си тенденциите в развитието на този бранш и да пипнат с ръцете си най-новите модели на водещите производители. На събитието ще бъдат изложени експонати на повечето премиум брандовете – BMW, VOLVO, JAGUAR, JEEP, ALFA ROMEO, MAZDA и MINI. Ще бъдат представени и голяма част от най-масово продаваните у нас коли – SKODA, FORD, SUZUKI, KIA, PEUGEOT, GREAT WALL, HAVAL, HYUNDAI и др. Своето почетно място ще заемат и две звезди от марките – Skoda Scala и Ford Ranger Raptor, определени от журналистите, членове на Прес Авто Клуб България, за „Кола на годината” и „Многофункционален автомобил на годината” за 2020. Почти всички изложени модели са премиерни за страната, защото не са представяни на салон и пред широка публика тази година. Ще има и още изненади, но нека не разкриваме всички карти още отсега. Отдавна сме забравили времето, когато коли се купуваха по каталог. Най-добрият начин да оцените и харесате автомобил е когато го пробвате. Затова е определена специална тест драйв зона, където ще има над 20 тестови автомобила на разположение за посетители и фенове. А за тези, които са в период на избор на нова кола и търсят най-добрите оферти, ще бъдат осигурени на място най-изгодните условия за лизинг или пряка покупка.

Автомобили Aug 10, 2020 0