Екипите Kenny


Сирил Депре, победителят в рали Дакар 2010 при мотоциклетистите има няколко тайни. Едната е в машината му КТМ, извела го до третия триумф на маратонското надбягване. Другата е в екипа с марка Kenny, с който бе облечен по дългите и тежки над 9000 км на територията на Аржентина и Чили. Самият Депре твърди, че екипът му в горещините на пустинята Атакама държи хлад, а в проходите и на върховете на Андите, на близо 5000 м надморска височина, в студа държи топло… Причината е, че панталоните и якето на Kenny наистина са като топлинен регулатор и не позволяват на тялото да се чувства некомфортно по време на дългите преходи от стотици километри по пустинните, прашни, каменисти и кални пътища на маратонския пробег.
Интересното е, че не само Депре бе с такава екипировка, а и класиралият се на второ място норвежец Пал Андерс Улевалсетер. Също и Давид Кастю, който бе лидер до третия етап на тазгодишния Дакар, после го измести Депре, а на петия отпадна. С такъв екип печели състезания и титли по мотокрос и Марсинг Бервотс. 
Френската фирма за мотоциклетна екипировка Kenny е сравнително нова. Създадена е през 1981 г., но в момента е един от лидерите на пазара за оф-роуд артикули. Тя е производител на високотехнологични аксесоари, специално насочени в дисциплините мотокрос, ендуро и АТV. Но не мислете, че Kenny облича и обува само елитни спортисти. Продукцията, произведена в завода на компанията в Амиен, Северна Франция, на час и половина от Париж, на два и половина часа от Брюксел и на два от Лондон е направена с любов, за да усетят клиентите едно истинско френско докосване, когато са яхнали своите машини.
Принципите при създаването на всяка колекция на Kenny е да достави удоволствие по време на екстремните изживявания на мотоциклетистите, да им предостави удобство при управлението на машинистите. При Kenny не търсете кожени панталони и якета. Те не работят за пистови и шосейни мотоциклети. Тяхната екипировка е специализирана за ездачи на машини за мотокрос и ATV. От доста години насам Kenny е официален производител и дистрибутор на аксесоари на известни марки като Honda, Kawasaki, Yamaha и Polaris в Европа, както и Polaris-САЩ. Най-важното е, че Kenny не е предназначена само за мъже, а и за дами, и за деца. Много тясно е сътрудничеството на Kenny с Honda. Много от специализираната екипировка за мотоциклетизъм, а и всекидневно облекло с надпис Honda е производство на фирмата Kenny.  
У нас представители на Kenny са Бултрако АД. Затова решихме да посетим магазина за мотоциклети Honda – Супер спорт, който се намира в блок 73 в ж.к. Яворов на Цариградско шосе в столицата. Изобилието от стоки се вижда, като основните артикули са насочени към тези, които карат АТV-машини. Е, не са забравени и кросистите. Има модели якета, панталони и блузи от различни колекции – Titanium, Performance, Track, Trial и Quad Loisir. Много добри са ботушите на фирмата. Каските пък са със страхотно качество и невероятни разцветки – от семпла комбинация на багри до хеви метъл изпълнения. Освен това можете да намерите търсените от вас очила, протектори за торса, краката и ръцете – летни и зимни, ръкавици… Много неща има и за деца и юноши, за които от Kenny са разработили специална екипировка Junior от всички гореспоменати екипи. Леле-е-е! Забравихме дамите, а те ще ни се обидят. Но Kenny не са ги забравили, що се отнася до панталони, якета, пуловери и фланелки. Докато бяхме в магазина, една госпожа се обзаведе набързо с яке, с комбинирани цветове черно и розово… Разбрала отнякъде, че в момента има 15 % отстъпка за всички артикули на фирмата. А знаете, че жените надушват намаления и промоции като куче наденица…
Екипите на Kenny са тъкмо за екстремисти било кросаджии, било ездачи на ATV-та. Дори при проливен дъжд, в кал и влага, тялото отвътре остава сухо. Да не говорим, че калта много лесно се очиства от екипа.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.