Два червени флага и победа на Дейвис в Суперспорт

Втори стана Фабиен Форе (Hannspree Ten Kate Honda), който изостана на 7 секунди. Трети на подиума бе Рук Паркс (Kawasaki Motocard.com), следван от Робин Харм (Harms Benjan Racing Honda). Въпреки катастрофите на топпилоти, Лука Скаса продължава да води с 50 т., следван от Паркс 47 и Дейвис с 45.
Състезанието закъсня и бе измината по-къса дистанция заради два сериозни инцидента. Първият бе със Сам Лоус, а след това с Александър Лунд. Дейвис обаче запази хладнокръвие и спечели дългоочакваната си първа победа в WSS. Тъй като неговият съотборник в Yamaha Лука Скаса не успя да завърши, Дейвис вече е само на пет точки от лидера в шампионата. Първият стар обещаваше да бъде интересен с битката между прокрадващия се към челните позиции Дейвис, Лоус и Скаса. Лоус обаче загуби контрол над задната част на своя мотоциклет Parkalgar Honda и с хайсайд падна. Инцидентът беше тежък и състезанието бе спряно с червен флаг, а Лоус бе закаран в медицинския център, а от там в болница за лечение на контузиите му.
Състезанието бе намалено на 16 обиколки, но само след две бе спряно отново, когато Дейвис беше начело. Причината бе катастрофата на Марко Йерман катастрофира на последния завой и повлече със себе си и Лунд. Шведът падна на средата на пистата и бе връхлетян от идващ зад него състезател. Така бе показан втори червен флаг, за да могат маршалите да го изнесат от трасето.
Новата стартова решетка бе съставена на базата на края на 5-ата обиколка от оригиналния старт. Така на първа редица бяха Скаса, Дейвис, Брук Паркс и Флориан Марино. Час се измъкна най-добре напред и поведе след първия завой, следван от Джино Рей, който атакува, докато Скаса слезе до 5-о място. С чиста писта пред себе си Дейвис дръпна напред, заедно с Рей и Мартино, а Скаса изостана до 7-а позиция като лидер на групата, в коята бяха Масимо Роколи и Фабиен Форе. После италианецът допусна грешка при спирането зад Марино, двамата се удариха и отпаднаха.  Форе стана трети, а след като изпревари Рей, започва да гони лидера Дейвис. Французинът обаче не можа да догони Час и той спечели с преднина от 7 секунди. За Форе това е първото най-добро класиране за сезона, а Паркс остана трети. Това класиране за пилота на Kawasaki е много важно, тъй като го доближи само на три точки от Скаса в класирането. Рей изпусна третото място, защото катастрофира 4 обиколки преди края и завърши 17-и.
Робин Хармс направи най-доброто си класиране от началото на сезона с частната си Honda, като изпревари Давид Салом, Роколи и Джеймс Елисън.

Класирането в Ассен

1. Час дейвис (Вбр) ParkinGO Yamaha YZF-R6 26:37.029
2. Фабиен Форе (Фр) Ten Kate Honda CBR600RR +7.236
3. Брук Паркс (Авл) Kawasaki Motocard.com ZX-6R +8.084
4. Робин Хармс (Дан) Harms Benjan Honda CBR600RR +8.191
5. Давид Салом (Исп) Kawasaki Motocard.com ZX-6R +9.122
6. Масимо Роколи (Ит) Lorenzini Kawasaki ZX-6R +9.222
7. Джеймс Елисън (Вбр) Bogdanka PTR Honda CBR600RR +14.616
8. Роберто Тамбурини (Ит) Bike Service Yamaha YZF-R6 +14.658
9. Мигел Прая (Порт) Parkalgar Honda CBR600RR +32.623
10. Владимир Иванов (Укр) Step Racing Honda CBR600RR +40.668

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.