Ducati представиха Panigale V4 25° Anniversario Ducati представиха Panigale V4 25° Anniversario

Новата лимитирана версия Ducati Panigale V4 25° Anniversario направи дебют по време на състезанието от WorldSBK в Лагуна Сека, Калифорния. С тази премиера се ознаменува 25-годишнината на модела Ducati 916. При представянето главната роля бе поверена на многократният световен шампион Карл Фогарти. Той стана посланик на кампанията, тъй като с този мотоциклет два пъти е ставал световен шампион.

От специалната версия на мотора ще бъдат произведени 500 броя. Те ще бъдат в класическите цветове на машината за шампионата WorldSBK през онези години – Ducati 996 SBK. Компонентите ще отличават Panigale V4 25° Anniversario от стандартния модел.

Сред тях са титаниевата  изпускателна система Akrapoviс, кованите магнезиеви колела Marchesini, предната част от рамата на Panigale V4R, сухия съединител, специалната електроника Ducati Quick Shift EVO 2 и Ducati Traction Control EVO 2, а също и цял списък туниннг елементи от оригиналния каталог на Ducati.

При представянето на машината на Пебъл Бийч, Франческо Милич каза: „В цялата съвременна история на мотоциклетния спорт, нито една машина не е била така епохална, както Ducati 916. Това е и като дизайн, и като производителност. Гордея се с това, че представяме такава ексклузивна версия Panigale V4. С нея ние отпразнуваме 25-годишнината на 916.”

Ducati Panigale V4 25° Anniversario ще се продава от октомври 2019 г. В Европа ще струва 41 900 €, а в Щатите – $ 42 500. Мотоциклетът с №5 ще бъде продаден на търг, а получените от него средства ще бъдат предадени на майката на загиналия пилот Карлин Дън. Той катастрофира с Ducati по време на планинското състезание Пайкс Пик.

Стефан Илиев

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *