Ducati представи новият Hypermotard 950 RVE Ducati представи новият Hypermotard 950 RVE

От Ducati представиха новият Hypermotard 950 RVE. Той е част от семейството на фън-байковете на Борго Панигале.  Позицониран е между първия модел Hypermotard 950 и топ изпълнението в гамата Hypermotard 950 SP.

Hypermotard 950 RVE се характеризира с цветова схема, наречена “Графити”. Тя е вдъхновена от уличното изкуство. Моторът надгражда успеха, постигнат през 2019 г., особено в социалните медии, от концепцията Hypermotard 950. Тя бе представена в престижния конкурс Concorso d’Eleganza Villa d’Este.

В серийния мотоциклет е пренесено същото качество на производство, като на концептуалния. Затова във фазите на боядисване се е използвала  висококвалифицирана работна ръка. Използвани са накрайници с много ниска дебелина и самата работа е особено дълъг и сложен процес.

Не само графика е нова. Има стандартен ъпгрейд на оборудването за новата версия.

Електронният пакет на Hypermotard 950 RVE е подобрен от EVO на Ducati Quick Shift (DQS) Up and Down EVO.

Той се добавя към компонентите, които вече присъстват в стандартната версия. Това са Bosch Cornering ABS с функция Slide by Brake, Ducati Traction Control Evo (DTC EVO) и Ducati Wheelie Control (DWC) EVO.

Hypermotard 950 е мотоциклет за забавление. Той е в топ гамата на Ducati. Проектиран е да даде високо ниво на сигурност, забавление и контрол по време на каране. Агресивният дизайн на мотора, вдъхновен от Супермото, е с двойните ауспуси под седалката. Също и с по-малката суперструктура на надстройките и видимите механични компоненти.

В това влиза и задната рамка, която дава лекота. Ергономията осигурява максимална отзивчивост на мотоциклетиста при всякакви условия. Седалката е плоска, особено заострена. Така гарантира широко движение и ви позволява да докосвате земята лесно.

Hypermotard 950 RVE се задвижва от двуцилиндровия двигател 937 куб. см  Testastretta 11°. Със своите 114 к.с. при 9000 об/мин, това е перфектният двигател при спортно каране на пистата, по пътища със завои и при всекидневно каране в града.

В горната част на гамата Hypermotard 950 е Hypermotard 950 SP със състезателна графика и окачване Öhlins с увеличен ход. Монтирани са джанти Marchesini и Ducati Quick Shift (DQS) Up and Down EVO.

Моторът ще се предлага при дилърите на Ducati от юли.

Стефан Илиев

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *