Brixton Crossfire 500 – най-големият по обем мотор на компанията

Компанията Brixton, базирана в сърцето на Европа – Австрия, пусна нов мотоциклет с най-големия си двигател. Това е гамата Crossfire 500. Това е машина с напълно нова посока за дизайна на мотоциклетите Brixton. Моторите разполагат с емблематичния Brixton X на техните резервоари за гориво. Предлага се в цветовете Bullet Silver и Backstage Black.

Brixton Motorcycles е специализирана в мотоциклети с малък обем. В гамата на австрийската компания има каферейсъри, скрамблери и класически машини. Те са с обем от 125 или 250 кубика. Затова от Brixton изненадаха мнозина, като разкриха концепция от 500 куб. см по време на EICMA 2019. Малко по.-късно потвърди производството на Crossfire 500.
Моторът е задвижван от двуцилиндров редови четиритактов двигател с течно охлаждане. Той е с обем 486 куб. см. Crossfire 500 има мощност 47 к.с. (35 кВт) при 8500 об/мин. Максималната скорост е 160 км/ч., а разходът на гориво – 4 л на 100 км. Вредните емисии са 92 гр/км.

Моторът тежи само 190 кг. Размерите му са – дължина 2117 мм, широчина 757 мм и височина 1116 мм. Височината на седалката е 795 мм.

Като предложение за европейския пазар, моделът е под лимита на мощност за Категория A2. Машината според някои, е  първото стъпало към по-мощни мотоциклети в гамата на Brixton.
Стилът на модела остава същият като концепцията. Резервоар прилича на оригами, но от ламарина. Има кръгъл фар и колела със спици. Въпреки ретро стила, Crossfire 500 има LED фар и индикатори, цифров скоростомер, електрическо впръскване на гориво. Спирачките са дискови J. Juan, с ABS на Bosch.

Гамата на Crossfire включва също издание X. Той се предлага с различни кормила, седло и стъпенки. Докато Brixton монтира гуми Pirelli Angel ST на стандартния модел, те обуват първокласния вариант в MT 60s. Базовият Crossfire 500 ще продава за 6499 евро, а версията X за 6549 евро. Въпреки че гамата на Brixton е изключителна за Европа, Crossfire 500 може да се продава и другаде.


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.