Ducati Hypermotard 950 Concept печели първо място в Concorso d’Eleganza Villa d’Este Ducati Hypermotard 950 Concept печели първо място в Concorso d’Eleganza Villa d’Este

Оригинална версия на Ducati Hypermotard 950 спечели първо място в категорията „Концептуални мотоциклети: Нов дизайн и  ‘прототипи от производители и независими“ на престижния Concorso d’Eleganza Villa d’Este в Чернобио на езерото Комо.

Концептуалният мотоциклет, създаден от Centro Stile Ducati, подчертава още повече лекия и агресивен характер на Hypermotard 950.

Това е заради екстремните пропорции на тялото и компактния светодиоден прожектор. Двойната индивидуалност на този мотоциклет съчетава състезателния характер с този на градски воин. Това се подчертава от техническите детайли, вдъхновени от MotoGP. Графични дизайн е с високо въздействие, тъй като е вдъхновен от градските графити.
Гласуването на журито на Villa d’Este беше потвърдено от големия успех, който прототипът на Ducati получи в социалните мрежи,. Там спечели хиляди харесвания само за няколко часа на страниците на компанията в Instagram и Facebook.

Concorso d’Eleganza Villa d’Este е организиран за първи път през 1929 г. Той има за цел да покаже красотата на историческите автомобили и мотоциклети и днес е най-изключителният международен конкурс, изпълнен с традиции. Категорията „Концептуални автомобили и прототипи“ беше въведена през 2002 г., заедно с категориите, запазени за превозни средства от миналото, за да се отвори прозорец за бъдещето на автомобилния и мотоциклетния сектор.

Стефан Илиев

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *