BMW R18 Concept ще бъде основа за нова моделна гама BMW R18 Concept ще бъде основа за нова моделна гама

Завърши фестивала Concours d’Elegance, който се прави традиционно в края на май от 1929 г. насам. Всяка година на него BMW Motorrad представя по един интересен концептуален модел.  Самият фестивал е посветен на  класически автомобили и мотоциклети. На него много производители показват концептуални модели, които след това стават серийни.

Миналата година BMW Motorrad представи първообраза на BMW F850GT, който тогава носеше името 9Cento. Сега новата премиера на баварците беше доста по-амбициозна. Беше показан класическият BMW R18 Concept, чиито корени са в далечната 1936 г., когато бе пуснат оригиналния BMW R5.

Главното на байка е двигателят. Новият боксер с въздушно охлаждане и обем 1800 куб. см е използван в много къстъми, като BMW Birdcage. На него се гради BMW R18 Concept. Той е с открит карданен вал, предно колело, което е 21 инча, класическа седалка, стилизиран под хард-тейл, минималистичен LED фар. Заедно с другите конструктивни решения, BMW R18 Concept става уникален проект за BMW.

От компанията признават, че R18 и тъкмо 1800-кубиковия боксир ще бъдат основа за цяла нова моделна гама – туринг, круизър, багър и др.

Стефан Илиев

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *