Curtiss пуснаха електрически байк Psyche за $ 30 000 Curtiss пуснаха електрически байк Psyche за $ 30 000

Компанията Curtiss Motorcycles представи нов електрически мотоциклет. Името му е Curtiss Psyche, кръстен на гръцката богиня на душата Психея. На този етап моторът ще струва $ 30 000.

Curtiss Psyche е поредният 4-и електрически мотоциклет, който носи името на гръцки богове, след моделите Zeus, Hera и Hades. С тази поредица от Curtiss определено са решили да пренесат целия Олимп в моделната си гама. За разлика от другите модели, при Psyche няма алуминиева рама, подрама, карбонови колела и други скъпи компоненти.

Затова пък има познато предно окачване, футуристичен дизайн и отлични характеристики.  Curtiss Psyche има електромотор с мощност 96 к.с. и възможност за избор на батерии с мощност, който осигурява автономност почти 260 км.

Това е доста повече от пробегът на новия електрически Harley_Davidson LifeWire. Затова пък цената е почти същата – $ 29 799 срещу $30 000 за Psyche.

Разлика има и в теглото и изяществото на Psyche. Електробайкът тежи само 170 кг, което е със 70 кг по-малко от Harley-Davidson LiveWire.

Стефан Илиев

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *