California Superbike School пак в БългарияДомакин на отново ще бъде писта „Дракон" край пловдивското село Калояново. За радост на българските фенове на моторния спорт и бързата, но безопасна езда, този път ще се проведат всички четири нива на училището.
Нашите ентусиасти отново ще бъдат обучавани от някой от най-големите светила в световния мотоспорт. Уменията, които се преподават в училището за шампиони, ще са полезни както на пистата, така и на пътя. Редица световни шампиони, сред които Уейн Рейни, Скот Ръсел, Крис Вермюлен и Джеймс Тоусланд, дължат успехите си именно на California Superbike School.В първо ниво всеки от участниците ще се запознае с техниките за правилно вземане на завои. Подходящата скорост на влизане и траекторията могат да бъдат решаващи за печеленето на състезание и за оцеляването на пътя. Редица мотористи с опит смятат, че карат отлично, но когато е наистина важно – в кризисна ситуация на пътя или във важно състезание, много често биват предавани от собствената си грешна преценка и неправилни навици за управление. Тогава вече е късно за осъзнаване на грешките и нуждата от подходящи знания за вземането на завоите.
Във второто ниво мотоциклетистите ще се учат как да използват очите си и да си набавят максимална информация с минимални усилия. Една от особеностите на мотоциклета е, че той се движи точно натам, накъдето гледа ездачът. Контролът над погледа и бързото осъзнаване на случващото се може да ни помогне във всяка ситуация на пътя или пистата.
В трето ниво е обърнато внимание на стойката на ездача и особено на позицията на долната му част. Правилното използване на краката облекчава ръцете и окачването на машината, което води до много по-плавно движение в завоите и правите, а също и до по малко умора при продължително каране.
В четвърто ниво тренировъчната програма сатва индивидуална за всеки участник и е създадена според проблемите му, под зоркия поглед на отлично подготвените треньори от California Superbike School.
Датите за провеждане все още не са потвърдени, но най-вероятно ще бъдат през месец август.