Броени дни до Sofia Rocks

Judas Priest пристигат в България като хедлайнери на рок фестивала на годината Sofia Rocks 2011 с над два часа сет, грандиозно лазерно шоу и огромно количество пиротехника. Специалните ефекти ще бъдат доставени у нас с няколко тира и обучен технически екип, който да ги подготви за фестивала. Judas са известни като една от най-шумните рок банди, така че едно от първите изисквания в райдера на групата е: „Никакви ограничения по отношение на звука”. Метъл иконите отказват да се съобразят с каквито и да било ограничения, които могат да ги накарат да звучат като „не чак толкова шумна рок банда”. Сценичният сет особено в началото на концерта също крие приятна изненада за публиката.       
Judas Priest избраха да прекарат в България всичките си свободни дни между шоуто в Солун на 6 юли и концерта си в Истанбул на 10 юли 2011 г. В момента се подготвя специална програма за техния престой, която да им позволи да релаксират максимално между изявите си. По време на престоя си Judas Priest са поръчали от организатора огромно количество бутилки от най-добрата българска бира, която трябва да бъде налична навсякъде, включително и на сцената. Сред останалите желания на метъл звездите са кафе, чай с много лимони и енергийни напитки. Менюто им за обяд и закуска, както и кетърингът преди концерта обхваща разнообразни месни и вегетариански ястия и задължителното присъствие (дори и за закуската!) на чили и супер лютия тобаско сос. Judas изненадаха организаторите на SOFIA ROCKS 2011 и със специалното си желание за сериозни количества шоколад.
Докато водещата напитка за метъл иконите е бирата, за вокала на Whitesnake питието безспорно е червено вино. Дейвид Ковърдейл е всеизвестен ценител на виното и дори притежава висококачествена собствена марка – WHITESNAKE ZINFANDE 2008, специално селектирана и отгледана в избата  De la Montoya Winery. Отличен шест плюс е оценката на престижното калифорнийско списание, “California Wine Press”, което наскоро удостои качествената напитка със званието: „Вино на месеца”. Силен аромат и невероятен вкус с намек за боровинки и аромат на малини се крие в черната бутилка с восъчен печат на Whitesnake и отличителното златно лого на групата на етикета. „Обичам рок-енд-рол и вино… всички ние в Whitesnake обичаме музиката, виното и…жените – това е, което искаме от живота”, споделя Ковърдейл в интервю пред списанието.
Освен различни сортове и реколти от най-качествените български вина, по време на престоя му в София Дейвид Ковърдейл държи в менюто му да присъстват и: буркан български био мед, био мляко с 2% масленост, ядки и… минерална вулканична вода от островите Фиджи. Изискването към организаторите е храната да бъде без изкуствени добавки, консерванти и оцветители и да се набляга на ядките, пресните зеленчуци и плодове. Лукът и броколите задължително трябва да се изключат от менюто на Ковърдейл. За сметка на това рок идолът иска да бъде снабден с голямо количество пощенски картички с възможно най-разнообразни изгледи и снимки на забележителности от България, както и пощенски марки, за да може да ги изпрати директно на свои приятели по целия свят.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.