Брадъл стартира първи в Moto2

Атмосферните условия бяха добри, слаб вятър и по-ниски температури и това предразположи пилотите от Moto2 за по-добри постижения. Брадъл отново демонстрира перфектна форма, която показа и на тренировките. На квалификацията той постигна и 2:00,168. Това е първата полпозишън в кариерата на германеца. След това Брадъл спечели и Warm Up сесията, която заради нощния формат на състезанието, бе 24 часа преди него и след квалификацията.
След Брадъл в квалификацията бе и световният шампион в клас 125 куб. см Марк Маркес (Team CatalunyaCaixa Repsol), който изостана на 0,207 сек. Миналата  година Марк стартира в малкия клас от първа позиция и стана трети в състезанието, а сега се стреми към по-добър резултат в първото си състезание в Moto2. Трети на първа редица се нареди Томас Люти (Interwetten Paddock Moto2). Юки Такахаши  (Gresini Racing) даде четвърто време, следван много плътно от Жул Клузел (Forward Racing).
Хулиан Симон (Mapfre Aspar) е един от многото пилоти, които има претенции за титлата този сезон в Moto2 направи лоши квалификационни обиколки и бе назад в класирането, но в края на сесията бе доста по-бърз и скочи на 6-о място, на 1,262 сек. от Брадъл. Седми е Брадли Смит (Tech 3), което е прогрес, тъй като бе извън първите 15 на третата свободна тренировка. Алекс де Анжелис (JiR Moto2) и Микеле Пиро  (Gresini Racing Moto2) са на следващите места.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.