Брадъл с втори успех за сезона

След жесток двубой с Хулиан Симон (Mapfre Aspar), той спечели победата на Ещорил в клас Moto2. Трети на подиума финишира Юки Такахаши (Gresini Racing), като посвети успеха си в памет на брат си Кико, трагично загинал при катастрофа.
За Брадъл това бе трета победа в Moto2, 5-а в кариерата и втора за сезона, като сега пилотът на Kalex е лидер в класирането с 13 т. пред (Speed Master). Италианецът бе амбициран да спечели победата и направи страхотна атака от средата на пета редица, като успя да достигне до челото и да изпревари Брадъл. След това обаче пилотът на Suter катастрофира и продължи, като завърши 13-и, на 42 секунди лед победителя.
Брадъл и Симон се бориха в последните няколко обиколки и германецът пресече финала с 0.147 сук. пред пилота на Mapfre Aspar. За Хулиан това бе 23-и подиум в калиерата, но той все още чака първата си победа. Такахаши бе на 3 секунди от Брадъл на финала.
Много добър бе уикендът за Доминик Агеретер (Technomag-CIP). След най-доброто си постижение на квалификацията в Moto2 – 5-и, той постигна и най-доброто си класиране в класа – 4-о място. След него са Симоне Корси (Ioda Racing Project), Пол Еспаргаро (HP Tuenti Speed Up) и Ранди Круменахер (GP Team Switzerland Kiefer Racing). Алекс Балдолини  (Forward Racing) също постигна най-доброто си класиране за 2011 г. – 8-о място, пред Майк ди Мелио (Tech 3) и Естев Рабат (Blusens-STX), които допълниха топ 10.
 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.