Брабек излезе начело в Дакар след победа в 4-ия етап Брабек излезе начело в Дакар след победа в 4-ия етап

Рики Брабек с Хонда излезе начело в рали Дакар след убедителна победа в 4-ата отсечка от състезанието, която днес беше от Арекипа до Мокена за моторите и машините ATV с дължина 405 км. Той изпревари с 6:19 мин Матиас Валкнер с КТМ и задмина Пабло Кинтанила с Хускварна в генералното с 2:19 мин.

Това е втора етапна победа за Брабек в тазгодишния Дакар, който се провежда само на територията на Перу. Кинтанила от своя страна днес изостана с 20 мин от най-бързия и загуби лидерството. Трети и 4-и в общото подреждане са Тоби Прайс и Сам Съндърланд и двамата с КТМ, като те заеха същите позиция и в отсечката днес.

Пети в общото класиране е Адриан ван Беверен, който е най-челно класиралият се пилот на Ямаха, следван от Кевин Бенавидес с Хонда и Валкнер с Ямаха.

Първите 7 пилоти са събрани в по-малко от 10 минути и битката предвещава да бъде много оспорвана до самия финал.

В клас ATV първи за отсечката беше аржентинецът Николас Кавилясо с Ямаха. Последният бе най-бърз и в първите 2 дни. Днес той завърши на 4:11 мин пред Жеремиас Гонзалес Фероли с Ямаха.

Трети остана Александър Жиру също с Ямаха. Авансът на Кавилясо в общото класиране вече е цели 34 мин пред Гонзалес Фероли, а Жиру е 4-и на повече от час. Трети на 47 мин е Густаво Галего с Ямаха.

За автомобилите, камионите и SxS етапът също беше с дължина 405 км, но от Арекипа до Такна. Най-бърз при колите беше лидерът в общото класиране Насър Ал-Атия с Тойота Хайлукс. Той изпревари само 1:52 мин Стефан Петерхансел с Мини Бъги, който вече е втори в генералното класиране, на близо 9 мин зад катареца.

Язеед Ал-Ражи с Мини 4х4, който досега заемаше 2-ото място, имаше проблеми. Хоан Рома и Якуб Пригонски с Мини 4х4 се придвижиха на 3-о и 4=о място, а Ал-Ражи остана 5-и. Пети в етапа остана 9-кратния WRC шампион Себастиен Льоб с Пежо 3008 DKR. Французинът излезе 6-и в генералното класиране, но вече е на 50 мин от Ал-Атия.

Асен Стоянов

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *