BG премиера на Honda CB500F BG премиера на Honda CB500F

От миналата седмица новият CB 500F пристигна в българските шоурумове на Honda. Мотоциклетът бе представен официално по време на MOTO EXPO 2019, а реалните му продажби са вече факт.

CB500F е стилна реплика на четирицилиндровия CB1000R.

Неговите изчистени и „прибрани” форми осигуряват не само перфектната мобилност в натоварения градски трафик. Те доставят истинско удоволствие при извънградска езда. Изключителната ергономичност позволява на мотористи с различни ръст и килограми да се чувстват удобно, управлявайки своя CB500F.

Новият модел е компактен, енергичен и пъргав и е идеален за мотоциклетистите, които досега са карали 125 куб. см, но вече имат категория А2. Цената на CB 500F е 12 399 лв. с ДДС. Моторът спокойно може да бъде наречен по-малък брат на CB1000R.

Освен на CB500F, започнаха продажбите на CB650R и CBR650R. Трите нови попълнения в мотоциклетната гама на Honda са вече в шоурумовете на официалния вносител на марката – Бултрако АД. За двата 650-кубикови мотора вече сме писали.

Новият „нейкид“ CB650R смесва вдъхновението на кафе рейсърите със свръхминималистичния поглед към дизайнерската тема “Neo Sports Café”.

Неговият ретроминимализъм е насочен към младите хора, които искат да се похвалят със стил и да се наслаждава максимално на комбинацията от вълнуващи четирицилиндрови двигатели и леко, гъвкаво, изтънчено управление на шасито.

CBR650R замени CBR650F и приема стилистични знаци от CBR1000RR Fireblade, ала се отличава със собствен стил. Машината изглежда като чистокръвен спортист и осигурява адреналин и наслада като RR състезател, но това не означава, че не е практична. Напротив – с разумните си експлоатационни разходи тя е идеална както за всекидневен транспорт, така и за забавления през уикенда.

Стефан Илиев

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *