Мотоклуб „Калашниците” – Нови хан отново вдигат благотворителен мото-рок фест „Побит камък 2019 г.“ Мотоклуб „Калашниците” – Нови хан отново вдигат благотворителен мото-рок фест „Побит камък 2019 г.“
Както всяка година, така и тази, настана времето, когато мотоклуб “Калашниците-МСС” организира своето най-мащабно събитие. Това е благотворителния мото-рок фестивал “Побит камък”. Тази година фестивалът е  по случай кръглата годишнина от създаването на клуба и носи името “ПОБИТ КАМЪК – НА 10 ГОДИНИ”.
В тазгодишното издание на фестивала се очаква да вземат участие около 10 български и чужди рок състава. Засега са ясни имената на някои от тях. Това са: СИГНАЛ, АХАТ, SVETLIO and The LEGENDS, ОБРАТЕН ЕФЕКТ, ЕПИЗОД, DOCTORS GOGO BAND, TSUNAMI ROCK BAND.
Събитието ще се състои от 5-и до 7 юли 2019г. на терена на природен парк “Побит Камък”, на 20 км от София, до с. Нови хан.
Ще бъдат осигурени: професионален кетъринг, бар, безплатен-безжичен интернет и много забавления за малки и големи.
Теренът е подходящ за палатки.
Както е била винаги целта на “Калашниците-МСС”, така и този път, ще бъде организирана целогодишна акция за събиране на средства за болно дете.  Тази година малчуганът се казва Даниел Петров. Той е на 4 годинки и е с диагноза – Детска Церебрална Парализа. Дани се нуждае от финансовата ни помощ, за да може да пребори заболяването си и да изживее детството си нормално.
Нека припомним кои са Калашниците-МСС от Нови хан. Това са хора с добри сърца, събрани в българска мотоциклетна организация, занимаваща се с мото-туристическа дейност и организиране на рок мероприятия с благотворителна цел.

За реализирането на целите си по организирането на мото-рок фестивал „Побит камък-2019 г.“, мотоклуб „Калашниците“ има нужда от помощ и съдействие за популяризиране и привличане на повече публика. Поканени са всички, които обичат рока и моторите. Ако някой иска да участва и до помогне, можа да влезе в контакт с клуба. Подробности на сайта – http://www.kalashnicite.com.

Калашниците-МСС официално бе създаден на 06.04.2010г. и до момента е организирал 10 големи рок фестивала на територията на природен парк „Побит камък”. Имат още над 40 организирани мероприятия, с които клубът успя да помогне с финансови средства за лечението на деца с различни здравословни проблеми.

Клубът разполага със собствена сцена. На нея, по време на фестивалите до момента са свирили голям брой чужди и български рок групи и изпълнители като: Сигнал, Б.Т.Р., Ахат, Светльо и Легендите, Валди Тотев (Щурците), Васко Кръпката със Кръпка блус бенд, Милена Славова, The Rock (Румъния), Конкурент, Епизод, Pace Ride, Вулгар Булгар, Обратен Ефект, Hard Company, Докторс Гого Бенд, Сакар, Хадес, Zuum, Steelers, Different Highway, Brums’N Noises, Heаd Shot, БГ Рок, Мериан, Rock Bull, Krossfire, Sevi, John Steel с Тома, Sheky and the Bloodrain, Черноризец, Forgot The Ten, Рока Рола, Елинор, T.A.K.N, Пеци бенд, Изомруд и др.

По време на музикалните паузи се правят различни състезания с публиката, за които се определя награден фонд, а всяка година, след теглене на томбола се раздават различни награди.

На първия мото-рок фестивал през 2010 г. се събраха малко над 500 души.   От 2013 г. досега посетителите са между 3000 и 4000 души. През последните три години посетителите са почти 4000.

За изминалите 10 години, фестивалите организирани от сдружението, са набрали огромна популярност и са станали обект на интереси от различни медии. Свързват мероприятието със безкористна и некомерсиална проява на ориентирани в рок обществото, група приятели, решили да инвестират собствени средства и сили във мащабни концерти, с които да привличат съмишленици и карайки ги да се забавляват и в същото време да помагат на нуждаещи се. Сред медиите, които редовно отразяват фестивала на “Калашниците” е и списанието и сайта Moto Club.

От проведените мероприятия на мотоклуб „Калашниците“, са реализирани целогодишни благотворителни акции за подпомагане на нуждаещи се от финансови средства за лечение деца. Спрямо това, за 9 години са дарени сумите:

2018г. – Габриела Ангелова – 1г. – Синдром на вродени аномалии с предимно засягане на крайниците, Провежда лечение в Германска клиника.  Дарено : 12 800 лв.

2017г. – Мирослав Милатинов – 3г. – ДЦП, Подобрява се    Дарено : 11 120 лв.

2016г. – Радослав Стоянов – 8г. – ДЦП, Подобрява се           Дарено : 10 570 лв.

2016г. – Калоян Спасов – 23г. – РАК, Ремисия                        Дарено : 1 200 лв.

2015г. – Стела Георгиева – 3г. – Гръбначно изкривяване на 60%  Подобрява се,                                                                                                         Дарено : 8 360 лв.

2014г. – Кристина Петрова – 8г. – ДЦП, Подобрява се          Дарено : 5 500 лв.

2013г. – Петър Узунски – 9г. – ДЦП, Подобрява се                Дарено : 4 000 лв.

2012г. – Виктор Цончев – 6г. – ДЦП, Подобрява се               Дарено : 4 700 лв.

2011г. – Иван Арнаудов – 15г. – ДЦП, Подобрява се             Дарено : 800 лв.

Стефан Илиев

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *