БФ по мотоциклетизъм в очакване

Българската федерация по мотоциклетизъм разпространи съобщение:
Очакваме в най-скоро време републиканските шампионати да се възобновят. Все още няма точна дата, след която ще могат да бъдат организирани състезания, при какви условия и т.н. Решението за това кога може да бъде началото на сезон 2020 зависи изцяло от решенията на Министерство на здравеопазването и Министерство на младежта и спорта. Естествено, всичко ще е съобразено с обстановката в страната.
След тяхното решение, съответно ще бъдат изготвени и спортните календари за различните шампионати, отново съобразени със ситуацията.
В тази връзка, на сайта на федерацията, раздел Документи, са публикувани и новите цени на националните състезателни лицензи. Те са съобразени с оставащото време до края на годината. Важно е, че застраховките към лицензите издавани след 12.05.2020 ще бъдат с валидност шест месеца.
На този етап, все още е рано да коментираме международните лицензи издавани от БФ по мотоциклетизъм. Ситуацията все още не е ясна в много от страните, в които традиционно участваме. Не е препоръчително да се издават международни лицензи към момента.

Когато придвижването и участията станат реални (към момента те не са в много страни), ще се издават допълнения към националните лицензи (разрешителни за стартиране) по стандартния ред.

Европейският шампионат по мотокрос за най-малките ЕМХ65 и ЕМХ85 бе отменен за сезон 2020. Затова лицензи тип PROMOSPORT на ФИМ Европа няма да бъдат издавани за дисциплината мотокрос.
Относно еднократните лицензи, процедурата остава същата както през сезон 2019. Такива ще бъдат издавани след уточняване на календарите.
Всички се надяваме по-скоро отново да се срещнем в състезателна обстановка и да стартираме сезона. Използвайте времето до тогава за тренировки, съобразени с плановете на вашите клубове и изискванията на ММС. Ако все още не сте се лицензирали, сега е момента да го направите.


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.