BeRider: ŠKODA AUTO DigiLab пуска електрически скутер за споделяне в Прага

Simply Clever и ŠKODA AUTO DigiLab  представи услуга за споделяне на електрически скутер – eScooter BeRider в Прага. Засега проектът BeRider все още е в пилотна фаза.
Електрическите скутери BeRider се захранват от две литиево-йонни батерии. Те имат LED, както и дискови спирачки отпред и отзад. BeRider дава възможност на потребителите да се движат безопасно и ефективно в градския трафик. Тъй като е лек, електрическият скутер е удобен и лесен за маневриране. Неговите големи колела и здравото окачване гарантират безопасно и комфортно каране.
Както е характерно за електрическо превозно средство, той има мощно ускорение и може да достигне максимална скорост от 66 км/ч. Пробегът с едно зареждане е 70 км. Това е достатъчно да се кара цял ден в града. Най-важното е, че скутерът той има нулеви вредни емисии.

Екранът на BeRider показва основна информация като скоростта и оставащия пробег.

На кормилото има място за закрепване на телефон, което улеснява навигацията с мобилен телефон. Той и други електронни устройства могат да бъдат зареждани в движение чрез специално монтирания в USB порт.

Пътниците могат удобно да осигурят превозването на лек багаж, като използват държача за чанти. Заключващото се горно багажно може да побере две каски – за водача и пътника. В координация със съответните областни съвети, голяма част от Прага е посочена като зона за движение на BeRider.
В тази части потребителите могат да паркират скутерите в специално обособено място. Така мястото за паркиране, нивото на батерията и други данни се прехвърлят в контролния пункт в реално време. По този начин могат да бъдат открити неправилно паркирани скутери или такива с нисък заряд на батерията. Така нередностите могат да се отстранят много бързо.

За да използват електрическите скутери BeRider, потребителите трябва да инсталират приложението BeRider на своите смартфони и се регистрират за услугата.

След успешна регистрация, те могат да видят къде има налични скутери, да резервират, да ги заключат или отключат без ключ. Когато пътуването завърши, те просто поставят свързаните шлемове в багажното. След това плащането се извършва чрез кредитна карта и се таксува на базаза колко време се използва скутера. Цената е 5 крони за минута. За да се кара скутера е необходимо свидетелство за управление категория В.


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.