България с двама вицешампиони на Европа

През целия състезателен уикенд времето беше с пилотите и зрителите, дошли да наблюдават състезанието. Въпреки горещите температури пилотите показаха максимално майсторство и феърплей, а през двата дни не нямаше нито един инцидент по трасето.
За съжаление Хакан Халми /КТМ/ не успя да стане европейски шампион в клас SM85, след като днес остана 4-ти и в двата манша и с общ актив от 156 точки остана на точка зад Чан Ончу /Турция/. Подкрепян от зрителите по трибуните, Халми даде всичко от себе си, но конкурентите му бяха по-бързи. Така българинът не успя да намери място в тройката на днешното състезание. В този клас първи стана австриецът Максимилиан Хофлер с Husqvarna, който спечели и 2-та манша, втори остана носителят на титлата Чан Ончу (Турция), а трети неговият брат-близнак Дениз Ончу и двамата с машини КТМ. В клас SM65 на Източноевропейския шампионат победител стана Андреас Хофлер от Австрия с КТМ, а втори бе нашият Кристиян Иванов, също с КТМ.
В клас S3 на европейския шампионат по супермото българинът Борислав Стоименов (КТМ) остана втори в генералното подреждане за европейската титла след турчина Асрин Роди с КТМ. Роди имаше технически проблем и не успя да завърши и в двата манша, но въпреки това точките, които беше събрал до момента му отредиха европейската титла. Победител в днешното състезание в този клас стана Муджихит Зенгин с ТМ, втори бе Борислав Стоименов, а трети Веселин Иванов с Kawasaki. В клас SM OPEN от източно-европейския шампионат победител е Александър Георгиев с  КТМ, втори е Влад Меага (Румъния), а трети е българският пилот Янко Ташев с Honda. В отборното класиране на Източно-европейския шампионат първото място е за България, следват Турция и Румъния.
В стартовете за Източно-европейския шампионат на писта също имаше оспорвани състезания. Ето и победителите в отделните класове: SP Junior – Милен Георгиев с  Aprilia; SBKS600 cc – Петър Петров с Yamaha, следван от Далибор Милетич (Сърбия) с Yamaha, а трети е Пламен Петров с Kawasaki. В клас SBKS1000 cc първи стана Драган Станкович (Сърбия) с BMW, втори е Георги Михайлов с Honda, а трети Петър Тодоров също с Honda. В SSP 600 cc победи Ненад Стоянович, слeдван от Бойков Божинов с Yamaha и Спасимир Ячков с Honda.  В най-очаквания старт в клас Superstock1000 cc Мартин Чой  с BMW затвърди лидерските качества и спечели убедително надпреварата, като дори направи и рекордно бърза обиколка 1:31.796. В крайното подреждане при 1000-кубиковите машини втори, на 15 секунди след Чой, остана Велислав Марков с Kawasaki, а трети е Красен Кънчев с BMW.

 


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.