Baby Blade или Honda CBR600RR идва през август Baby Blade или Honda CBR600RR идва през август

Слуховете може да излязат и верни. От Япония предполагат, че Honda съвсем скоро ще представи окончателна версия на техния суперспорт мотоциклет CBR600RR. Дори вече има галено име – Baby Blade от CBR1000RR Fireblade.

Моделът CBR600RR е в непрекъснато производство от 2003 г.. Продажбите му в Европа обаче намаляха. Причината са все по-строгите регулации за емисиите. Заради това моделът изобщо отсъства от някои пазари. На други обаче се продава и продължава да се търси.

Слуховете от Япония предполагат, че Honda ще представи нов модел с някои приятни малки промени през август. Това е последната намеса в суперспортната машина, преди да бъде пенсионирана завинаги.

Вероятно ще останат непроменени двигателя, рамата и ходовата част. Особено ако новостите са правени еднократно. Говори се, че ауспухът ще остане под седалката, тъй като това е отличителен белег на мотора.

Има обаче различни мнения за двигателя. Някои източници твърдят, че ще получи актуализация на Euro4 с преработен двигател и мощност около 110 к.с. Други пък твърдят, че нищо няма да се промени. Каквото и да се говори за двигателя, всички източници твърдят, че той ще има голяма актуализация на електрониката. Това ще е комплект, заимстван от Fireblade.

Това означава шестосов IMU, който носи със себе си чувствително подобрение на управлението на сцеплението. Ще има ABS за завой, антиуийли или система против повдигането на предното колело. Освен това ще има ride-by-wire, решими за мощността и куикшифтър.

Новия суперспорт мотор ще е с изцяло нов облик. Той ще е с подобрен дизайн, доминиран от голям централен всмукател за въздух. Естествено ще има и крила, както на всички най-нови супербайкове с голяма мощност. Най-вероятно Honda ще представят мотора на 9 август на пистата Суго. Тогава е първият кръг на All Japan Road Race Championship.

Стефан Илиев

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Премиерни автомобили акостират в морската столица, предстои първият и най-голям салон за 2020   От 28 до 30 август в морската ни столица ще се проведе традиционно най-приятното от автомобилните изложения през годината – Palace Auto Varna 2020. Домакин отново е „Дворец на културата и спорта“. Тази година изложението ще е ситуирано изцяло на външни площи, като са предвидени над 1500 кв.м. за експонатите. Варненците, които обичат и се интересуват от коли, както и всички посетители на града, ще могат да видят с очите си тенденциите в развитието на този бранш и да пипнат с ръцете си най-новите модели на водещите производители.        На събитието ще бъдат изложени експонати на повечето премиум брандовете – BMW, VOLVO, JAGUAR, JEEP, ALFA ROMEO, MAZDA и MINI. Ще бъдат представени и голяма част от най-масово продаваните у нас коли – SKODA, FORD, SUZUKI, KIA, PEUGEOT, GREAT WALL, HAVAL, HYUNDAI и др. Своето почетно място ще заемат и две звезди от марките – Skoda Scala и Ford Ranger Raptor, определени от журналистите, членове на Прес Авто Клуб България, за „Кола на годината” и „Многофункционален автомобил на годината” за 2020. Почти всички изложени модели са премиерни за страната, защото не са представяни на салон и пред широка публика тази година.        Ще има и още изненади, но нека не разкриваме всички карти още отсега. Отдавна сме забравили времето, когато коли се купуваха по каталог. Най-добрият начин да оцените и харесате автомобил е когато го пробвате. Затова е определена специална тест драйв зона, където ще има над 20 тестови автомобила на разположение за посетители и фенове. А за тези, които са в период на избор на нова кола и търсят най-добрите оферти, ще бъдат осигурени на място най-изгодните условия за лизинг или пряка покупка.

Премиерни автомобили акостират в морската столица, предстои първият и най-голям салон за 2020 От 28 до 30 август в морската ни столица ще се проведе традиционно най-приятното от автомобилните изложения през годината – Palace Auto Varna 2020. Домакин отново е „Дворец на културата и спорта“. Тази година изложението ще е ситуирано изцяло на външни площи, като са предвидени над 1500 кв.м. за експонатите. Варненците, които обичат и се интересуват от коли, както и всички посетители на града, ще могат да видят с очите си тенденциите в развитието на този бранш и да пипнат с ръцете си най-новите модели на водещите производители. На събитието ще бъдат изложени експонати на повечето премиум брандовете – BMW, VOLVO, JAGUAR, JEEP, ALFA ROMEO, MAZDA и MINI. Ще бъдат представени и голяма част от най-масово продаваните у нас коли – SKODA, FORD, SUZUKI, KIA, PEUGEOT, GREAT WALL, HAVAL, HYUNDAI и др. Своето почетно място ще заемат и две звезди от марките – Skoda Scala и Ford Ranger Raptor, определени от журналистите, членове на Прес Авто Клуб България, за „Кола на годината” и „Многофункционален автомобил на годината” за 2020. Почти всички изложени модели са премиерни за страната, защото не са представяни на салон и пред широка публика тази година. Ще има и още изненади, но нека не разкриваме всички карти още отсега. Отдавна сме забравили времето, когато коли се купуваха по каталог. Най-добрият начин да оцените и харесате автомобил е когато го пробвате. Затова е определена специална тест драйв зона, където ще има над 20 тестови автомобила на разположение за посетители и фенове. А за тези, които са в период на избор на нова кола и търсят най-добрите оферти, ще бъдат осигурени на място най-изгодните условия за лизинг или пряка покупка.

Автомобили Aug 10, 2020 0