Милър е близо до сделка с Ducati Team за 2021 г.

Мениджърът на Pramac Racing Франческо Гуидоти обяви, че неговият пилот Джак Милър е „близо“ до потвърждаването на сделка с екипа на Ducati за 2021 г. Пред сайта motogp.com, италианецът призна, че сделката е почти готова.
С това от Ducati искат да се отплатят за „верността“ на австралиеца. Миналата година отхвърли „куп пари“, предложени от KTM. Така остана с машина от завода в Болоня.

Разпространяват се слухове, че 25-годишният пилот е готов да замени Данило Петручи в заводския тим на Ducati през следващия сезон.

Гуидоти обясни, че договорът все още не е подписан. Но и двете страни имат силно желание „Джакас“ да бъде в изцяло червено от 2021 г. нататък.

„Най-логичната и нормална ситуация е, че Джак ще отиде в заводския екип“, каза Гуидоти от дома си в Италия. „Той започна с нас, като целта му бе да кара за заводския тим. След трудна първа година, мисля, че миналата година Джак показа добър потенциал, направи голяма стъпка. Чакахме тази година да видим още по-добри резултати, но в момента няма шанс да ги покаже. Мисля, че и Ducati смятат, че той има потенциал.
Той е готов за заводския екип. Не съм сигурен дали сделката е сключена, тъй като от края на миналия сезон имаме нова сделка с Ducati. Бяхме независими при избора на нашите състезатели. Разбира се, ние винаги информираме Ducati и след това ги включвахме в преговорите. Първата стъпка, първият подход към нов ездач беше правен от нас.

В края на миналата година решихме да сменим позициите. Сега първият ход се прави от Ducati. Те искаха да направят средносрочен и дългосрочен план с млади пилоти.

Попитаха ни дали е възможно. Разбира се, те ни поддържат стъпка по стъпка. Така че, що се отнася до Джак, те водят преговорите. Доколкото знам, все още не са финализирани. Но и от двете страни има желание да направим сделката. Мисля, че тя е близо.“
Точно след лятната ваканция през 2019 г. тръгнаха слухове, че Ducati са се е свързали с Хорхе Лоренцо за шоковото му връщане в италианския тим. Тогава се говореше, че Милър вероятно ще отиде в KTM, за да остане във висшия клас. Сега, Гуидоти казва, че австралиецът е отказал изключително изгодно предложение от австрийската марка, за да остане при Ducati.
„Миналата година Джак можеше да си отиде, когато KTM му предложи куп пари. Но той остана с нас, да речем, не за малко пари, а много по-малко. Това означава, че е много доволен от техническия аспект, харесва мотора и усещането е добро.“
Шефът на Pramac Racing казва, че вече има заместник на Милър в сателитния тим на Ducati. Слуховете се свързват със звездата от Moto2 в тима на Red Bull KTM Ajo Хорхе Мартин. Гуидоти казва, че има и някои други кандидатури.


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.