Здрав дамски метъл на феста в Каварна


Първи на сцената излязоха, Leaves’ Eyes, които зарадваха публиката с някои от най-големите си хитове. Момчетата от Epica предвождани от тяхната чаровна вокалистка, забиваха след това, а фенки и фенове им пригласяха през цялото време. Дойде и момента, който хевиметълистите чакаха търпеливо вече шест години. Германската хевиметъл легенда Doro Pesch излезе на сцената в целия си блясък и с мощен глас, като накара целият стадион да пее с нея. Doro заби авторски песни, а също и незабравимите си дуети с Udo от Accept и Judas Priest, но не забрави да почете и своя приятел Dio, който напусна нашия свят в началото на юни след неуспешна битка с рака.

Кулминацията на вечерта дойде от Tarja Turunen, бившата вокалистка на Nightwish заедно с новата си банда не спря да забива стари и нови хитове, като сподели и няколко песни от новият си албум, който ще излезе през септември. Остана време и за незабравимия и кавър на Over The Hills And Far Away на Gary Moor, а голямата изненада дойде с Poison, на Alice Cooper, която направо взриви стадиона.

Atrocity останаха за финал, макар и пред малкото останала публика момчетата и тяхната басистка забиха, няколко от яките си дедметъл песни от 80-те, а също и нови парчета в индъстриъл звучене.

Тази втора фестивална вечер ще е за почитателите на истински тежката музика Korpiklaani, Destruction, Kreator и Sodom ще оставят феновете на траша без дъх.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.