Започва нова ера за Clinica Mobile в MotoGP

В същото време услугите, предлагани от мобилната клиника на световния шампионат ще се разширят заради сътрудничеството с европейския диагностичен център Dalla Rosa Prati, базиран в Парма (Италия).
Сътрудничеството, продължаващо вече 30 години между Clinica Mobile и сериите MotoGP ще бъде подкрепено с модерната технология, предоставена от центъра Dalla Rosa Prati. Основателят на Clinica Mobile, д-р Коста ще ръководи започването на този нов етап за пътуващата клиника, която ще се ръководи от д-р Заса. Той има няколко години опит в световния шампионат, заедно с д-р Гуидо Дала Роса Прати, който е директор на Европейския център за диагностика.
Д-р Коста, за когото твърдят, че познава по-добре костите на пилотите, отколкото лицата им коментира: Някои хора, които имат позиции във властта, когато те са твърде стари, не искат да се разделят с нея и да определят своите наследници. Аз скоро ще стана на 73. Реших, четрябва да намеря някой, който да продължи работата, която започнах през 1977 г. с баща ми Чеко. Сега ще присъствам на по-малко състезания от Гран При, но аз съм сигурен, че когато не ходя, моят наследник д-р Заса ще се върши чудесна работа. Той говори няколко езика и има опита в грижите за пилотите. За да се подобри допълнително нашата работа, д-р Заса ще работи в клиниката заедно с д-р Дала Роса Прати, ръководител на Европейския Център за диагностика. Clinica Mobile ще продължи да присъства в падока и Dorna обещаха да продължат да ни подкрепят, запазвайки оригиналната философията и духа на клиниката.
 


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.