Загрявка на Монтмело преди екшъна във Валенсия

Двигателите на машините се чуваха край селцето Монтмело в понеделник и вторник. С това и малките класове откриха сезона, макар да пробваха машините си с неофициалните двигатели и времена за обиколки, които също не са регистрирани от ФИМ. Това е първото каране за пилотите след зимния период и преди официалните изпитания във Валенсия.
Италианецът Андреа Яноне, който спечели първа позиция в Гран При на Каталуня миналата година бе най-бързият пилот на трасето. Той постигна 1:47,8 със своята машина Suter. За сравнение, квалификационната обиколка за полпозишън на пилота на Speed Master team в Moto2 бе 1:47,493. Голям прогрес постигна и световният шампион в клас 125 куб. см Марк Маркес, който от този сезон дебютира в Moto2. Пилотът на Team Catalunya Caixa Repsol в първия ден постигна време 1:49,1, а във втория бе с 5 десети от времето на Яноне. Със своя Suter Маркес постигна 1:48,3. Други пилоти от Moto2, които караха бе дуото на Pons Racing – Алекс Еспаргаро и Аксел Понс, които направиха съответно 1:48,4 и 1:48,6. Пилотът на Technomag CIP Доминик Агеретер и постигна 1:49,7 със Suter. Съотборникът му Кенан Софоглу не кара във втория ден, защото се върна у дома си в Турция по семейни причини. Новакът в Moto2 даде 1:50,8 преди да замине.
На пистата бяха и двамата пилоти на PEV-Blusens-SMX Paris Hilton team – Серхио Гадеа Маверик Винялес, които ще карат в последния сезон на двутактовите машини от 125 куб.см.
Тестът във Валенсия е от утре – 10 до 12 февруари, а след това пилотите отиват в Ещорил от 15 до 17 февруари, преди отборите и състезателите да изпитат техните официални двигатели за 2011 г. в последния тест на Херес от 4 до 6 март.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.