Забраниха па италианците да карат на ТТ на остров Ман Забраниха па италианците да карат на ТТ на остров Ман

Още в първите дни на 2018 г. стана ясно, че на италианските мотоциклетни състезатели е наложена забрана за участие в състезанията ТТ на остров Ман. Италианската мотоциклетна федерация (IMF) обяви забрана за всички пилоти, имащи спортен лиценз и спортна застраховка, да участват във всички състезания на шосета и обществени пътища.

Новата застрахователна полица, съгласувана с 4-и по големина застраховател в Италия – Unipol, забранява участие на ТТ на остров Ман, където всяка година загиват пилоти, а също и в Гран При на Макао, където миналата година загина Даниел Хагарти.

Така пилотите, които искат да участват в посочените две състезания, ще са задължени да получат самостоятелен лиценз и да вземат отделна застраховка от местните организатори. Те трябва да знаят, че IMF няма са носи никаква отговорност за последствията от участието в тези състезания. Така съдбата на италианските пилоти, включително на Стефано Бонети, Франческо Куринга и Алесандро Полита, които трябва да карат в ТТ на Ман 2018 за екипа на Penz BMW, сега не е ясна.

Стефан Илиев

  • Ники Петров

    20.01.2018 #1 Author

    Ще се намери начин да участват…. от Penz BMW, няма как да оставят това така…. Всичко е пари…

    Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *