Юджийн Лавърти се връща в WSBK

Ирландецът Юджийн Лавърти напуска MotoGP и от сезон 2017 се връща в WSBK. След две години в MotoGP пилотът на Хорхе мартинес Аспар от отбора Pull&Bear Aspar, отива в световния шампионат на Супербайк, където ще кара за отбора Milwaukee Aprilia.
Лавърти казва: „Раздвам се да се върна в WSBK и да седна на Aprilia. Преди успешно се представях в този шампионат. За две години в MotoGP научих много и имаше сложни моменти, но в постигнах голям прогрес като пилот. Сега с нетърпение очаквам да започна нова глава в сроята кариера. Сега в Супербайк има много добри пилоти, а догодина ще бъдат още повече с идването на Щтефан Брадъл и с мен. Надявам се да направим много оспорвани състезания, като естествено Джонатан Риа ще се бори за защита на титлата си. Има и други много мотивирани пилоти, но ас се връщам с една цел – да стана световен шампион.“
Според мнозина, явно на ирландеца му е писнало да играе второстепенна ролята в MotoGP и планира да се върне в WSBK, където може да се бори дори за шампионската титла. ни много ни мало побороться за чемпионский титул.
Лавърти е на 30 години, роден е на 3 юни 1986 г. През 2008 г. караше едновременно в MotoGP в клас 250 куб. см и в World Supersport. В 2009 и 2010 г. остана в Суперспорт, а през 2011 г. отиде в WSBK за екипа на Yamaha World Superbike, като партньор на пилота от MotoGP Марко меландри. На 8 май 2011 г. спечели първото си състезание в Супербайк на Монца, като взе двойна победа. През 2012 г. премина в Aprilia Racing Team, където бе заедно с Макс Биаджи. През 2013 г. караше в дует със Силвен Гингтоли, през 2014 г. също бе в WSBK, а през 2015 и 2016 г. бе в MotoGP  в екипа на Аспар – първо с Honda, а втората с Ducati.


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.