Yamaha иска да увеличи печалбата си от мотоциклетния бизнес

Yamaha Motor планира да увеличи печалбата на своето мотоциклетно подразделение. Според хола от висшия мениджмънт, това ще стане от намаление на разходите.
Както отбелязват в компанията, която е на второ място като производител на мотоциклети в света, плановете са оперативната печалба на мотобизнеса е да се увеличи два пъти до края на 2018 г. Освен намаление на разходите, печалбата ще нарасне с въвеждането на нови продукти в гамата.
Изпълнителният директор на Yamaha Хироюки Янаги, увеличението на мотоциклетния бизнес на компанията се очаква в средносрочен план да стигне до 10%. Ако тези планове се реализират, то към 2018 г. операционната печалба на Yamaha ще скочи от сегашните 26% до 50%.
През 2014 г. Yamaha представи редица енергоефективни модели и сега очаква, че загубите при производството могат да се намалят до 20% за сметка на различни унифицирани решения и използване на взаимозаменяеми платформи. Според прогнозите на Янаги, мотоциклетният бизнес на пазарите на развитите страни ще излезе на печалба още тази година, след като 8 години е губещ.
На последните търгове в Токио, акциите на Yamaha са нараснали с 4%. От началото на годината ръстът на стойността на ценните книжа на компанията вече е 19%.