Як обстрел от SODOM и чичо Том

Концертът бе след 20 години от паметното първо забиване на SODOM у нас пред над 12 000 души на ст. "Академик" през 1991 г. След това видяхме трашърите в столицата и Каварна. Сега партито беше почти клубно в зала "Юбилейна". Замисълът SODOM да завършат втория ден от фестивала Most of Evil Winter Fest 2011 бе добър, но концертът на германското трио си остана единствен. Първата вечер, на 2 декември, когато трябваше да свирят GORGOROTH, VADER, VALKYRJA и EUFOBIA бе отменен в последния момент. Така и не стана ясно защо. Добре че концертът на SODOM се случи, та феновете да „начешат крастата”.
Подгряващи бяха SCAPEGOAT и показаха, че работят здраво. Втората родна банда PAST REDEMPTION беше също със страхотен звук и екстремен вокал. След тях и продължителна пауза, най-после излязоха SODOM. Охраната от 4-5 души стоеше на сцената, редом с изпълнителите, за да изхвърля разбеснелите се фенове. Гардовете сякаш бяха част от групата, но имаше защо. Още с първото парче "In War and Pieces", с първите „картечни откоси” на баса на Tom Angelripper и на китарата на Bernemann, феновете пощуряха, а погото се развихри с невиждана сила. Последваха "Sodomy and Lust" и "M16", "Outbreak of Evil". Феновете скандираха името на немската траш машина като на футболен мач, а Чичо Том се радваше и прекланяше пред ентусиазма на българските феновете, като още по-здраво забиваше с бандата си парчета като "I Am the War", "Blasphemer", "Agent Orange", "Ausgebombt" и "Remember the Fallen". Без последните не минава концерт на SODOM, за да стане сечта още по-яка. Бандата отдаде отново почит на покойния си бивш барабанист Chris Witchhunter. А за финал беше “Bombenhagel”.
Да, феновете на метъла си тръгнаха доволни, загряти от немския траш в студената зимна вечер. Не е ясно дали организаторите ще са доволни от плахия си опит да направят нещо като фестивал.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.