WSS: Дейвис печели титлата със стил

Той я спечели на предишното състезание в Маникур, а сега Португалия отново показа, че е най-бързия пилот през този сезон.
Дейвис стартира трето на първа редица и направи сравнително спокойно за него състезание, като единственият натиск идваше от Сам Лоус, но той отпадна от второ място на 12-ата обиколка, след като преди това водеше сериозна битка с Джеймс Елисън. След това Дейвис финишира без проблем първи, като донесе на Yamaha и титлата при конструкторите.  Елисън водеше сериозна битка преди да отпадне на 12-ата обиколка с Давид Салом, който спечели второто място. За Елисън остана третото място и втория подиум за сезона, което бе само седмица след като постигна същия резултат в британския шампионат на Супербайк.  Второто място на Салом му донесе и второ място в крайното класиране. Салом бе облекчен от факта, че другият кандидат за второ място – Фабиен Форе имаше проблеми. Така Салом, който не спечели нито една победа през целия сезон, донесе най-добрия резултат за Kawasaki при пилотите, след като Андрю Пит спечели титлата през 2001 г.
Друг ас – Брук Паркс падна в първата обиколка след хайсайд на третата обиколка, след като бе настигнат от изстрелялия се от 9-о до второ място Джино Рей. И двамата паднаха при инцидента.
Елисън стана трети пред Лука Скаса, който започна сезона с двойна победа, но го завърши на 4-о място, пред новака от Ten Kate Honda Флориан Марино.

Резултати от Портимайо

1. Час Дейвис (Вбр), ParkinGO Yamaha YZF-R6 20 об.
2. Давид Салом (Исп), Kawasaki Motocard.com ZX-6R +1.253
3. Джеймс Елисън (Вбр), Bogdanka PTR Honda CBR600RR +1.415
4. Лука Скаса (Ит), ParkinGO Yamaha YZF-R6 +5.522
5. Флориан Марино (Фр), Ten Kate Honda CBR600RR +21.658
6. Роберто Тамбурини (Ит), Bike Service Yamaha YZF-R6 +24.490
7. Масимо Роколи (Ит), Lorenzini Kawasaki ZX-6R +25.506
8. Мигел Прайа (Порт), Parkalgar Honda CBR600RR +32.271
9. Владимир Леонов (Рус), Yakhnich Yamaha YZF-R6 +32.660
10. Балаш Немет (Унг), Hungary Toth Honda CBR600RR +32.680
 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.