WSS: Час Дейвис триумфира за втори път

След „летящото дуо” на базирания в Италия тим на Yamaha финишира Фабиен Форе (Hannspree Ten Kate Honda) на 7.9 сек. от Дейвис.
За местата извън подиума се водеше дълга битка измежду четирима пилоти, спечелена от Брук Паркс (Kawasaki Motocard.com), следван от Сам Лоус (Parkalgar Honda), Роберто Тамбурини (Bike Service RT Yamaha) и Флориан Марино (Hannspree Ten Kate Honda).
С тази доминираща победа Дейвис се изравни по точки със Скаса и двамата сега имат по 70 точки. Още с пресните си спомени за чудесния си успех в WSS в Ассен, Дейвис който бе най-бърз във всяка една от сесиите на Монца, постигна своя втори триумф. Той стартира от полпозишън – първи в този клас, а след това поведе, за да финишира с 5 секунди преднина. Плътно зад него вървеше Скаса, като двамата донесоха втората двойна победа за сезона. Фабиен Форе завърши трети, след като направи лош старт. Това е втори пореден подиум за Форе.
Битката за четвъртото място бе дълга и тежка между Брук Паркс, Сам Лоус, Роберто Тамбурини и Флариан Марино. Паркс, Лоус и Марино бяха начело на групата. Брук успя да запази първата позиция в групата е вече е трети в класирането с 60 точки, докато Лоус със счупената си ключица не можа да се пребори за нея и остана пети. Тамбурини успя да изпревари Марино в последните обиколки и да завърши 7-и.
Повече от 9 пилоти се бориха за място в топ 10, като за осмото място двубоят бе между Виторио Януцо и Владимир Иванов, като италианецът удари Иванов в последния завой на метри от финалната линия. Невинен свидетел на сблъсъка стана Джеймс Елисън, който нямаше къде да отиде и двамата го лишиха от място в топ 10. От ситуацията се възползва Давид Салом, който стана осми и победи само с 0.004 сек. Масимо Роколи. Десети финишира новакът Ондрей Йежек.

Класирането на Монца
1. Час Дейвис (Вбр) ParkinGO Yamaha YZF-R6 16 об.
2. Лука Скаса (Ит) ParkinGO Yamaha YZF-R6 +4.734
3. Фабиен форе (Фр) Ten Kate Honda CBR600RR +7.977
4. Брук Паркс (Авл) Kawasaki Motocard.com ZX-6R +19.246
5. Сам Лоус (Вбр) Parkalgar Honda CBR600RR +19.882
6. Роберто Тамбурини (Ит) Bike Service Yamaha YZF-R6 +20.148
7. Флориан Марино (Фр) Ten Kate Honda CBR600RR +21.090
8. Давид Салом (Исп) Kawasaki Motocard.com ZX-6R +31.595
9. Масимо Роколи (Ит) Lorenzini Kawasaki ZX-6R +31.599
10. Ондрей Йежек (Чех) SMS Honda CBR600RR +35.215

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.