WSBK: Суперпол за Том Сайкс в Ассен

Том Сайкс с Kawasaki ще стартира от Суперпол в Ассен. След като вчера, в първия ден от състезателния уикенд на световния шампионат в супербайк валя дъжд, то днес на трасето в Северна Холандия пистата бе суха, макар и със силен вятър.
Пилотът на KRT Том Сайкс постигна време 1:35,440. В началото на сесията първите бързи обиколки бяха направено от съотборника на Том – Джонатан Риа, Час дейвис и Михаел ван дер Марк. Последният, нали си е удома, оглавяваше класирането, докато на пистата не ес появиха Силвен Гинтоли и Сайкс. В последните няколко минути Сайкс постигна най-бързата си обиколка и зае полпозишън. Гинтоли с Yamaha остана на 0,633 сек. и е отново на първа редица след предишното състезание в Арагон. Давиде Джулиано с Ducati също е на първа редица с 3-а позиция и чудесна квалификация.
Световният шампион Джонатан Риа остана 4-и и първи на втора редица. Ван дер Марк скочи от 9-о място на 5-о от комбинираните времена на тренировките и запази позицията си на сесията за Суперпол. Трети ва втора редица, до холандеца ще бъде Чаз Дейвис от екипа на Aruba.it Ducati.
Първото състезание за уикенда е от 14 ч. българско време.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.